Convocada una nova edició de la beca Maria Gaja de promoció dels valors cívics i democràtics

Els projectes es poden presentar fins al 30 de setembre

07 de Maig 2019
+
S'ha convocat la 15a edició de la Beca Maria Gaja a projectes didàctics en valors cívics, impulsada pel Consell Escolar Municipal i l'Ajuntament de Granollers. 
 
Dotada amb 3.000 euros i convocada cada dos anys, s'adreça a qualsevol persona física o jurídica amb un projecte pedagògic amb voluntat innovadora des de qualsevol àmbit, que promogui valors cívics i democràtics, que respecti l'entorn i contribueixi al desenvolupament de Granollers com a Ciutat Educadora.
 
El projecte s'haurà de portar a terme  durant l'any vinent en una entitat, associació o centre educatiu de la nostra ciutat. El termini de presentació acaba el 30 de setembre de 2019
 
 L'origen de la beca Maria Gaja es remunta l'any 1999, amb l'aprovació, per part del Consell Escolar Municipal, d'una convocatòria per fomentar el desenvolupament de projectes que incideixin en la transmissió de valors cívics. La beca pren el nom de la mestra granollerina Maria Gaja en  reconeixement a una trajectòria professional de compromís i transmissió d’aquests valors. 
 
Els projectes presentats els valorarà un jurat presidit per Maria Gaja, integrat per la presidència del Consell Escolar Municipal o persona delegada, i per representants del món educatiu i cultural proposats pel Consell Escolar Municipal, fins a un màxim de set. Es valorarà l'interès pedagògic i social del projecte; la metodologia; l'aprofundiment en el coneixement de la ciutat; la utilitat en el foment de l’educació en valors cívics com la solidaritat, la convivència, la justícia i el respecte a la diversitat; la vinculació amb els principis inspiradors del moviment de ciutats educadores; i la potencialitat del projecte per a ser transferit a d’altres àmbits o realitats.
 
La concessió de la beca es farà la tardor d'aquest any, al mes de novembre.