Visita guiada a l'exposició dedicada al fotògraf Humberto Rivas

Es farà dijous de la setmana vinent i anirà a càrrec de la comissària de l'Arxiu Humberto Rivas, Luisa Ortínez

29 de Maig 2012
+

El dijous 7 de juny, a les 7 de la tarda, el Museu de Granollers organitza una visita guiada a l'exposició "Humberto Rivas, fotògraf. Compromís creatiu", amb la comissària de l'Arxiu Humberto Rivas, Luisa Ortínez. 

La mostra, que es podrà visitar fins al 2 de setembre, ofereix l'oportunitat d'apropar-se a la personalitat creativa d'Humberto Rivas (Buenos Aires, 1937 - Barcelona, 2009) per entreveure'n aspectes com l'interès pel cinema, la docència i també la complicitat amb altres artistes i amics, amb la intenció de mostrar amb cura i respecte la seva individualitat, que tant es va projectar en la cultura catalana.
 
L'exposició presenta 29 fotografies amb dos gran blocs expositius. Un primer, dedicat a la seva trajectòria, exposada de manera sintètica amb divuit imatges seleccionades que són gairebé icones de l'obra fotogràfica d'Humberto i que han quedat, per sempre, associades a l'artista. Els retrats austers, els edificis estigmatitzats pel pas del temps, les habitacions desertes i els paisatges amb el temps aturat configuren el món creatiu de Rivas, del qual se'ns mostra ara una petita part.

El segon bloc, sota el títol "Humberto Rivas a Granollers", presenta onze imatges fruit del treball fotogràfic que el 1983 va realitzar per a  l'exposició col·lectiva "Granollers: 8 punts de vista", que va tenir lloc al Cercle Cultural de La Caixa de Granollers.

Per Humberto, la proposta va ser estimulant per la llibertat creativa de què va gaudir i important  per compartir aquest treball amb la resta de fotògrafs: Miquel Nauguet, Pere Cornellas i Manel Úbeda, Joan Fontcuberta, Toni Cumella, Jordi Guillumet i Pere Formiguera, amb alguns dels quals travaria  amistat per a tota la vida. 

Les imatges exemplifiquen el paisatge de Catalunya que va testimoniar Humberto i posen de manifest la particular manera de l'artista de seleccionar i retratar diferents escenaris de la ciutat, molts d'ells transformats ara pel pas del temps.