Roca Umbert i Arsènic impulsen un concurs de guions teatrals dins el projecte "Microteatre"

Els textos seleccionats es duran a escena amb directors professionals

16 de Juliol 2014
+
Imatge que il·lustra el projecte "Els tres silencis" del col·lectiu Continuïtat Granollers
Roca Umbert i Arsènic convoquen un concurs per impulsar la creació escènica entre dramaturgs novells i joves intèrprets. Una proposta que permetrà portar a terme els projectes guanyadors i representar-los a Roca Umbert el mes de novembre (dies 14 i 15). Als participants se'ls demana que presentin un guió teatral inèdit,  en català,  centrat en el món dels adolescents i dels joves, amb tres personatges com a màxim i una durada delimitada, quan es representi, de 20 minuts. Actors i actrius prèviament seleccionats, amb l'ajuda de directors professionals, donaran vida als personatges de les obres guanyadores. 
 
El termini d'admissió de guions és fins al dilluns 1 de setembre. El jurat, format per tres professionals de les arts escèniques proposats per Arsènic. Espai de Creació i Roca Umbert, seleccionarà un màxim de quatre obres i a partir del dia 5 d'octubre, farà públic el veredicte. Els textos dels dramaturgs escollits seran premiats amb la corresponent posada en escena i una dotació econòmica de 300 €.
 
El projecte "Microteatre" forma part d'un seguit d'iniciatives per fomentar la creació teatral. Una altra són les quatre representacions que al setembre es faran  de l'obra produïda conjuntament per Arsènic i el TNT-CAET, La nit just abans dels boscos, que es va poder veure l'any passat al Teatre Romea. L'obra de Bernard-Marie Koltès, dirigida per Roberto Romei i representada per Óscar Muñoz, es representarà a Roca Umbert els dies 5 i 6 de setembre, en dues sessions, a les 20.30 h i a les 22.30 h. 
 
El projecte "Els tres silencis", del col·lectiu Continuïtat Granollers, també s'inclou en aquesta línia de foment de la creació teatral.  Un projecte creatiu que gira entorn de la memòria històrica de l'antiga fàbrica tèxtil de Roca Umbert; els records, les històries, les vides que s’hi teixien i que encara avui expliquen el que és i serà la nostra ciutat. El col·lectiu Continuïtat Granollers, que ja va portar a terme un projecte d'investigació i recerca teatral al Teatre Auditori de Granollers l'abril de 2013, es planteja ara treballar el valor dels oficis com a motor de desenvolupament personal i de la vida cultural de la ciutat, investigant sobre els espais sonors, les atmosferes i les històries que s’amaguen en cada racó de la fàbrica. Aquesta experiència es presentarà a l'interior de la Tèrmica de Roca Umbert, i portarà el públic a fer un viatge a través d’una experiència sensorial per endinsar-se en la memòria. Les representacions es faran els dies 24 i 26 d'octubre; i 1, 2, 8 i 9 de novembre. 
 
Les tres propostes tenen el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.