L'Escola Municipal de Música programa diverses activitats per recordar Carles Riera

L'homenatge a qui va ser el director del centre, entre 1984 i fins al 2009, es farà durant tot el mes de novembre

05 de Novembre 2014
+
Carles Riera i Pujal

L'Escola de Música ha programat per aquest mes de novembre diverses activitats en record a Carles Riera i Pujal, amb motiu de l'aniversari de la seva mort que es va produir el 4 de novembre de 2009. El clarinetista granollerí va ser una figura reconeguda de prestigi internacional, pedagog i divulgador musical, habilitats que va posar de manifest a l'Escola Municipal de Música Josep M. Ruera, de la qual va ser director i professor. 

El concert "Tres flautes per a un clarinet", emmarcat dins del cicle L'Un? L'Altre? O tots dos!, amb la col·laboració del Projecte Carles Riera, és el primer dels actes en record a la figura de Carles Riera. El concert tindrà lloc el 7 de novembre, a les 19 h (per al públic familiar) i a les 20 h (per al públic adult), a la Sala Petita del Teatre Auditori de Granollers i comptaran amb les actuacions de Claudi Arimany, considerat un dels millors flautistes de la seva generació; i els seus deixebles David Riba i Jordi Gendra. 

El 19 i 20 de novembre, els més petits de l'escola gaudiran amb el conte d'en "Pere i el Llop", a l'aula 21, a les 17.45 h i, com a activitats obertes a tothom, l'Escola de Música ha programat dues audicions de tardor, en el marc de les que trimestralment ja organitzen, per al 20 i 21 de novembre. Les audicions aniran a càrrec dels alumnes de Grau Professional de l'assignatura optativa d'audició dels dijous que, a més de ser els intèrprets, s'han encarregat d'organitzar tota l'activitat (dissenyar els cartells, contactar amb els músics, fer els programes...). 

Seguint amb les activitats de novembre, els alumnes de clarinet sortiran de l'escola per oferir un concert a la cafeteria La Pastoral de La Garriga, el 21 de novembre, a les 18.30 h, en una activitat que té per títol "Clarinets... de cine!". Per últim, cal destacar els tres tallers adreçats als més de 800 alumnes de les escoles de primària de Granollers, emmarcats també en el Projecte Carles Riera, que l'Escola de Música organitzarà del 3 al 29 de novembre. Els taller seran "B.S.M.O. (Banda Sonora Molt Original)", "Clari... què? L'Univers del clarinet" i "Música de Paraules. Taller d'improvisació vocal".