"A les places. Ciutats en moviment", nova guia de lectura de les Biblioteques de Granollers

Recull els títols disponibles a les biblioteques que proposen noves mirades sobre l'espai urbà

13 de Març 2015
+
Les Biblioteques de Granollers han editat la guia de lectura "A les places! Ciutats en moviment", amb l'objectiu d'agrupar i posar a l'abast de tothom la bibliografia existent a Can Pedrals i Roca Umbert en relació amb el fet urbà. La publicació pren el nom del programa municipal "A les places!", un seguit d'accions de tipus transversal encaminades a  potenciar l'espai públic com a espai de cultura, de trobada i de creació. 
 
La guia s'estructura en diversos apartats: una mirada a la ciutat, apropament a l'urbanisme, sociologia urbana, moviment social, acció comunitària, art al carrer, espai  urbà a la ficció i llibres per a infants. També es recull un apartat dedicat a Granollers, sobre espais urbans i espais artístics,  i un altre de recursos que es poden trobar a la xarxa.
 
La bibliografia recollida, disponible a les biblioteques de Granollers, proposa l'exercici de "fer una nova mirada a les ciutats on vivim per caminar cap a  les ciutats que ens imaginem".
 
 
Laboratoris de lectura dedicats als espais
 
Els laboratoris de lletres i imatges de la Biblioteca Roca Umbert es dediquen aquest primer  trimestre a experimentar a l'entorn  dels espais, concretament,  del públic al privat, i de la fàbrica tèxtil de Roca Umbert a la fàbrica de teixir històries de la Biblioteca Roca Umbert.
 
L'activitat lliga amb el  projecte “A les places”, que posa en el punt de mira els espais públics de Granollers, i la tasca de la Fàbrica de les Arts per posar en valor el seu patrimoni industrial. La Biblioteca Roca Umbert, a través dels seus laboratoris familiars,  se suma així a la reflexió sobre el concepte d'espai públic, a la redescoberta de l'ús que se'n fa i a la transformació de la ciutat. 
 
Així, el dia 21 de març la sessió porta per títol "La fàbrica de les paraules" i el dia 18 d'abril ,  "La biblioteca somiada". Els laboratoris posen al descobert els llibres i contes de la biblioteca, de la mà de Glòria Gorchs, especialista en llibre infantil i juvenil. L'activitat es fa un dissabte al mes, a les 17.30 h i s'adreça al públic familiar. Cal inscripció prèvia, al tel. 93 860 44 50