Es presenta el llibre-objecte "La metàfora com a resistència"

La publicació recull els treballs dels artistes residents al TPK Centre d'Art i Pensament Contemporani de l'Hospitalet de Llobregat

17 de Novembre 2014
+
Exposició 'La metàfora com a resistència'

Dijous, 20 de novembre, a les 19.30 h, la Miranda de l'Espai d'Arts de Roca Umbert acollirà la presentació del llibre-objecte La metàfora com a resistència, una publicació que recull els treballs dels onze artistes residents al TPK Centre d'Art i Pensament Contemporani de l'Hospitalet de Llobregat amb motiu de l'exposició que van fer a l'Espai d'Arts la primavera passada. La presentació anirà a càrrec d'Agustí Fructuoso, director del TPK. 

El llibre-objecte és fruit de la col·lectiva que els creadors Jorge Legrá, Ana Casal, Atsuko Arai, Alejandro González, Vicente DaPalma, Yelena de Belgrado, Rodolfo Green, Héctor Barajas, Sandro Solsona, Diego Tampanelli i Reme Domingo van protagonitzar el passat mes de maig a Roca Umbert, una mostra que donava continuïtat a la col·laboració entre l'Espai d'Arts i el centre d'art hospitalenc.

La metàfora com a resistència se centra en un personatge de ficció, Tecla Tepeka, una nena que havia treballat a les antigues fàbriques de Roca Umbert i Tecla Sala. Per Tecla Tepeka seria emocionant "saber que les antigues fàbriques són avui llocs que han passat de ser espais de treball, lluita i resistència on somiar com volíem ser, a ser espais on ens resistim a no ser allò que somiem ser". I és que les antigues factories, segons aquests artistes, s'han convertit en llocs d'un altre tipus de resistència, l'arma de la qual és la metàfora.