Els barris del Congost i de Sant Miquel acullen les primeres activitats del projecte comunitari "Alesplaces!"

A la plaça de la Llibertat i al carrer M. de Déu de Montserrat es faran divendres i dissabte activitats de caire lúdic i científic per a nois i noies

06 de Juny 2014
+
"El cub", la instal·lació de joc infantil construïda pels alumnes de l'INS C. Bellera, es passejarà per la ciutat.
Aquest cap de setmana comencen les activitats del projecte comunitari "Alesplaces!",  dissenyat per diversos serveis municipals i una quinzena de col·lectius i entitats per potenciar l'espai públic com a lloc de trobada i convivència, de cultura i creació. 
 
Divendres, 6 de juny, el departament de Ciències de l'Escola Municipal del Treball coordina dues accions científiques que duran a terme els estudiants de secundària, adreçades a infants i joves: L'activitat "Racons de ciència" es farà a la plaça de la Llibertat i se centrarà a explicar fenòmens com ara els volcans, les plaques tectòniques o la densitat de la matèria; la segona activitat, "Pintada del sistema solar", serà al carrer Mare de Déu de Montserrat i consistirà a dibuixar a escala els planetes, al llarg de la rambla. Totes dues començaran a partir de dos quarts de 6 de la tarda.      
 
L'endemà dissabte, 7 de juny, l'activitat tornarà a la plaça de la Llibertat, sota el títol "Esplaia't", a partir de dos quarts de 5 de la tarda, a càrrec de Colònies de Sant Esteve. La programació continuarà el divendres 13 de juny amb la proposta "M'agrada jugar a les places", en què els nois i noies usuaris dels centres oberts aniran fins a la Porxada a fer diversos jocs organitzats per la Xarxa de Centres Oberts (18.30 h). Dissabte 14 de juny, "La gran oca" a la plaça Joan Oliver, al barri de Can Bassa, convida els nens i nenes a gaudir d'aquest joc, a càrrec de l'Esplai Guai! de Palou i la UEC de Jardineria (18 h). El dijous 26 de juny, "Retratats" proposa una activitat a l'entorn de la fotografia, amb l'Assoc. Fotogràfica Jaume Oller (18.30 h). I el dijous 10 de juliol tindrà lloc a la plaça del Centre Cívic Nord l'activitat "I si fem una plaça?", conduïda per la Xarxa de Centres Cívics. 
 
Totes les activitats són obertes a la participació activa dels nois i noies.
 
D'altra banda, "El cub",  la instal·lació de joc ideada i fabricada pels alumnes de batxillerat de l'INS Celestí Bellera dins del projecte "Alesplaces!", serà avui a la plaça de les Hortes, fins a les 8 del vespre i demà divendres, al c. Mare de Déu de Montserrat, al costat del Centre Cívic Jaume Oller, també fins a les 8 del vespre.