El Museu de Granollers exhibeix una mostra que reivindica l'obra del dibuixant del "TBO" Coll i Coll

L'equipament també exposa durant un mes l'obra premiada l'any passat al Premi de Pintura Paco Merino

11 de Novembre 2014
+
L'obra en il·lustració de Coll pot veure's al MdG fins al mes de febrer de l'any que ve.
 L'Espai Obert del Museu de Granollers exhibeix fins al mes de febrer una mostra sobre el treball del dibuixant Josep Coll i Coll (Barcelona, 1924 - 1984), un dels puntals de la popular revista "TBO". "El Coll del TBO. Coll, el clàssic més modern" és el títol de l'exposició en la qual els aficionats al còmic podran apreciar el seu estil original i inèdit, tant per la forma dels seus ninots, com per la vida que els dóna. L'exposició és una producció de TantaTinta, una associaicó dedicada a la promoció de les arts derivades del dibuix.
 
Després d'uns inicis convencionals, Coll es va apartar dels cànons de l'ortodòxia i dels patrons de l'època per modernitzar la composició, l'estètica i els continguts. El resultat és un estil propi que encara avui l'identifica i que el manté actual. L'altra característica d'aquest dibuixant és que organitzava la historieta com si fos cinema.
 
Els seus personatges sense nom el fan singular, són il·lustracions llargarudes que no necessiten text perquè s'expressen amb el gest i la ganyota, criatures plenes de moviment que enriqueixen el patrimoni del còmic català.  Els originals de Coll han esdevingut peça de col·leccionista.  
 
Amb aquesta exposició, l'associació TantaTinta busca reivindicar la figura d'un dibuixant singular, però desconegut o oblidat pel gran públic. 
 
El museu exposa l'obra premiada al Premi de Pintura Paco Merino 2013
 
Fins al dia 7 de desembre el Museu de Granollers exposa  l'obra premiada  l'any passat al Premi de Pintura Paco Merino, coincidint amb el veredicte de l'edició d'enguany i l'exposició a la llibreria La Gralla de les obres seleccionades. Es tracta de l'obra "El hipnótico zumbido de la mosca moribunda o como intentar conciliar el sueño en este decadente país de las maravillas" (2013), de Verónica Bueno Salgado (Jerez de los Caballeros - Badajoz). La pintura és un acrílic d'oli i esmalt sobre tela, de dimensions 100 cm x 100 cm.