La Troca acull un taller de dansa tradicional catalana per a gent gran

L'organitza l'Esbart Dansaire de Granollers i es farà cada dimarts al matí

27 d'Abril 2011
+

Dimarts que ve, 3 de maig, comença el taller de danses tradicionals per a la gent gran al Centre de Cultura Popular i Tradicional La Troca, després d'ajornar-se una setmana. Organitzat per l'Esbart Dansaire de Granollers, s'adreça a persones grans que tinguin ganes d'iniciar-se en la dansa tradicional catalana, aprenent-ne els passos més bàsics. Les classes es faran cada dimarts, de dos quarts d'onze a dotze del matí, fins al 21 de juny. El taller vol demostrar que la dansa és una forma d'expressió corporal sense limitació d'edat.

D'altra banda, divendres 6 de maig, a les 8 del vespre, s'inaugura al bar de la Troca l'exposició fotogràfica "Tubakos al camp", sobre l'experiència d'un grup de voluntaris de l'associació Àfricat en un viatge organitzat l'estiu passat al Senegal. L'objectiu era portar a terme un projecte agroalimentari per contribuir a l'autosuficiència alimentària d'una comunitat rural del sud del país. La mostra també reflecteix l'intercanvi cultural que va permetre fer una mostra de sardanes i explicar el conte d'en Patufet. La paraula "tubako" fa referència al mot utilitzat pels senegalesos per parlar de les persones de pell blanca de forma col·loquial.

Àfricat. Associació per a la Interculturalitat i el Desenvolupament dels Països Empobrits té la seu a Granollers i ja ha promogut altres projectes com aquest. El darrer va comptar amb la participació de la colla sardanista local Àgora i l'entitat dedicada a l'agricultura ecològica El Rave Negre, de Gallecs.

L'exposició podrà visitar-se fins al 6 de juny.