Sant Jordi omple carrers i places d'activitats per a tothom

Enguany la Diada s'escau en dijous i això farà conviure la fira del llibre i les parades de roses amb el mercat setmanal

23 d'Abril 2015
+
Trobada d'autors locals i comarcals a Granollers. Fotografia: Toni Torrillas

Aquest dijous se celebra Sant Jordi i com ja és habitual, les activitats amb motiu de la festa s'apleguen sota el programa Per l'abril lletres mil. que contempla un seguit de propostes durant tot el mes i per a tots els públics (espectacles, presentacions de llibres, trobades amb autors, sardanes, lectura de poemes, narració de contes, tallers...) i concentra el gruix d'activitats els dies 22, 23 i 24.

Diada de Sant Jordi, dijous 23 d'abril, un nou espai familiar de lectura, recitals, tallers infantils, sardanes i castells

Enguany la programació del dia de Sant Jordi inclou una novetat, l'espai familiar de lectura a la pl. Maluquer i Salvador, a partir de les 5 de la tarda, un racó tranquil adreçat a famílies amb infants petits per compartir lectures i moments màgics a través dels llibres i contes que tindran a l'abast. A la mateixa hora, començarà, a la placeta de de la Sala Tarafa (c. Corró), la XVII Lectura de poemes d'arreu del món organitzada pel Grup No Fer Res de l'Ateneu de Granollers, oberta a la participació de tot aquell que tingui un poema per compartir. 

Els Xics de Granollers organitzen el taller infantil i juvenil de castells a les 17.30 h a la pl. de la Corona, i a la mateixa hora al Centre Cívic Can Gili es farà el taller infantil de manualitats de Sant Jordi. 

L'equipament juvenil del Gra, a partir de les 6 a la plaça de l'Església, organitza el Bookcrossing, una activitat de llibres lliures per fomentar el gust per llegir a través del joc. A la mateixa hora, a la pl. Josep M. Folch i Torres, l'associació La Llançadora organitza l'activitat "Tres princeses i una drac" amb contes, música i cançons.. 

D'altra banda, a la Porxada començarà, a dos quarts de 7, la tradicional ballada de sardanes organitzada per l'Agrupació Sardanista amb la Cobla Ciutat de Girona, i a les 7 de la tarda arriba l'actuació castellera dels Xics de Granollers que enguany es farà a la pl. de la Corona.

Al matí, a banda de la Fira del Llibre i de les parades de venda de roses al centre i de les parades de roses i llibres que organitzen diverses associacions i entitats, entre elles les associacions de veïns de l'Hostal i del Lledoner, es farà un recital poeticomusical a l'Hospital General de Granollers a càrrec dels professionals del mateix centre. 

Divendres 24, taller de dracs, conversa literària i Fedra

Divendres, a les 5 de la tarda a La Troca,  es farà el taller infantil de dracs, i més tard, a les 7 de la tarda al Museu, tindrà lloc la tertúlia i debat entorn dels anys 80 al Vallès Oriental amb motiu del llibre 30 anys i 1 dia dels fotògrafs Jordi Ribó i Ramon Ferrandis. Hi participaran Ramon Parellada, fondista, Pep Bou, bomboller, Josep Maria Junqueras, jugador del BM Granollers, Joan Besson, periodista i Miqui Puig, cantant, com a moderador. 

A les 9 de la nit, al Teatre Auditori, es representarà Fedra de Jean Racine, sota la direcció de Sergi Belbel i la interpretació d'Emma Vilarasau i Lluís Soler entre d'altres.

Participació del artistes residents a l'Espai d'Arts a la fira internacional Arts Libris de Barcelona

Tots els artistes residents a l'Espai d'Arts de Roca Umbert presentaran enguany llibres d'artista i obres de petit format a l'Arts Libris, la fira internacional de l'edició contemporània que se celebra entre els dies 23 i 26 d'abril a l'Arts Santa Mònica de Barcelona. L'edició, al llarg dels darrers anys, de nombrosos llibres objecte i catàlegs a l'Espai d'Arts, és el motiu pel qual el centre ha estat cridat a participar en aquesta edició d'Arts Libris. Més d'una desena de llibres objecte editats arran de diverses exposicions - Sylvie Bussières, Enric Maurí, la col·lectiva "No nos cabe tanta muerte", Jaume Parera... -, es mostraran a professionals d'aquest àmbit, no només a editors, llibreters i galeristes de prestigi, sinó també a col·leccionistes i amants del llibre de tot Europa.

Per a més informació consulteu el site de Sant Jordi www.granollers.cat/santjordi

El pregó d'Anna Ballbona dóna inici a les activitats de Sant Jordi

La vigília de Sant Jordi els escriptors i escriptores locals i comarcals s'han donat cita a la tradicional trobada a la Porxada, que organitza conjuntament el Gremi de Llibreters i l'Ajuntament i que ha dinamitzat el també poeta Esteve Plantada. Amb la participació de 58 autors i autores, aquesta ha estat una de les trobades més participatives. Eulàlia Canal i Elena Frauca (La Gina dins el mirall), Marina Martori (La trobada i Per pur plaer), Pruden Panadès (Un pot), Montserrat Ponsa (Vicenç Gual, la fortuna de ser), Dolors Porredon (Visc a Formentera), Núria Pujolàs (V de Bes) i Donat Putx (Jaume Sisa. El comptador d'estrelles) són alguns dels escriptors i escriptores que han publicat el darrer any i que han participat a la trobada.

A les 7 de la tarda, la periodista i poeta vallesana Anna Ballbona ha pronunciat el pregó de Sant Jordi, i tot seguit s'ha fet la fotografia de grup amb tots els autors de la comarca.