L'Espai d'Arts de Roca Umbert presenta "No nos cabe tanta muerte. Memorial a Ciudad Juárez"

L'exposició, multidisciplinària i d'artistes de diferents nacionalitats, és un homenatge a les víctimes dels feminicidis de la ciutat mexicana

04 de Novembre 2013
+

Dijous, 7 de novembre, a les 8 del vespre, s'inaugura a l'Espai d'Arts de Roca Umbert l'exposició "Nos nos cabe tanta muerte. Memorial a Ciudad Juárez", un projecte col·lectiu itinerant d'arts plàstiques, audiovisuals, instal·lacions i performances que mostra obres d'artistes de diferents nacionalitats que homenatgen, des de mirades i cultures diferents, les víctimes dels feminicidis de Ciudad Juárez (Mèxic). La mostra, comissariada per l'artista plàstica Paula Laverde, s'inclou en la programació del Dia Internacional contra la Violència vers les Dones.   
 
L'exposició inclou obres d'A. Rivera, H. Chaki, M. Romero, M. Hamada, M. Ruiz, M. Roure, P. Laverde, P. Martínez, R. Green, R. Domingo, M. Lozano, M. Martell, X. Pérez, S. Antolin, J. A. Peraza i G. García; compta amb la participació literària de D. Espinal, F. Álvarez i M. Rivera i la participació sonora de G. Cano i M. Makhlouf, amb l'assessorament temàtic de P. Toledo. "No nos cabe tanta muerte" es podrà visitar fins al 30 de novembre de dimecres a dissabte, de 17.30 h a 20 h. L'entrada és lliure.

Activitats paral·leles

Coincidint amb la inauguració, hi haurà la performance "Ni una más", a càrrec de l'artista Mónica Ruiz. El mateix dia, a les 9 del vespre, la cantant, compositora i antropòloga mexicana Muna Makhlouf protagonitzarà el recital "Antes de que nos olviden".

El dia 14 de novembre, a dos quarts de 8 del vespre, es farà la xerrada - debat "L'art com a mitjà de denúncia contra els feminicidis", amb la participació de Muna Makhlouf i Paula Laverde.

El dia 23 de novembre, a dos quarts de 6 de la tarda, hi haurà el taller familiar "Juguem a la llibertat", en què els nens i nenes participants (de 4 a 10 anys), experimentaran amb la sensació física d'estar atrapat i d'alliberar-se a partir del moviment, la veu i el joc (inscripcions: tel. 93 879 18 03 - espaidarts@rocaumbert.cat)

El dia 28 de novembre, la Biblioteca Roca Umbert acollirà la projecció del documental  "Bajo Juárez: la ciudad devorando a sus hijas", documental d'Alejandra Sánchez (2006), seguit d'una sessió de debat.

I el dia 30 de novembre, a les 7 de la tarda, es farà la clausura de l'exposició "No nos cabe tanta muerte", amb la performance "Rosa Juárez", amb l'artista Silvia Antolin.

D'altra banda, entre els dies 7 i 30 de novembre, els espais del Mur i de l'Aparador mostren l'obra de Ramon Aumedes i Àlex Santafé, respectivament.
Més info sobre l'exposició: http://nonoscabetantamuerte.wordpress.com/