El jurat atorga disset guardons en l'acte del veredicte de l'11è Premi Josep Escobar de Còmic i Il·lustració

Un total de tretze obres conformaran el llibre commemoratiu del certamen

30 de Juny 2011
+

Ahir al vespre, la sala d'actes de la Biblioteca Roca Umbert va acollir el veredicte i lliurament de premis de l'onzena edició del Premi Josep Escobar de Còmic i Il·lustració. El jurat va atorgar un total de disset premis en les tres categories (A, fins a 12 anys; B, de 13 a 18; i C, a partir de 18 anys) i es van anunciar els treballs que formaran part del llibre commemoratiu del premi, que es publicarà l'any que ve. L'il·lustrador Pau Farell va ser l'encarregat de presentar i conduir l'acte.

L'obra "Pollolution", de Gemma Saló i Garí, de l'Ametlla del Vallès, va rebre una menció a la millor obra de la categoria A, premi dotat amb un val de 150 € en còmics i material d'il·lustració. En la categoria B, la millor obra de còmic va ser "Pachamama", de Gala Pont Fernández, de Granollers, guardó dotat amb un curs de còmic a l'Escola Joso. Pel que fa al premi a la millor obra d'il·lustració, el jurat el va deixar desert. El premi del públic per a la categoria C, després del desempat del jurat entre les tres obres més votades, va ser per a "El ninot", de Quim Carro González, de Tarragona, que va obtenir l'estampació d'estovalles que es distribuiran pels bars dels equipaments municipals. La mateixa obra va ser reconeguda amb el premi especial Foment de la Pau.

En la modalitat de millor vinyeta o tira còmica, el guardó va ser per a "El diari d'Anna Frankestein", de Jordi Canyissà, de Barcelona; la millor obra de còmic, "Tornar a començar", de Carlos Moran Salgado, de Canovelles; i la millor obra d'il·lustració, "Vaca llesta", d'Albert Vendrell, d'Igualada; tots tres van rebre 300 € de premi i la publicació de l’obra.

La resta de relats que formaran part de la publicació, són "En Rob i l'Ot. Idees de Robot", de Carles Dosta i Rogé, de Terrassa; "Just enmig", de Pau Bosch Crespo, de Barcelona; "Raons de pes" i "Valentia", de Mercè Fortià Brugué, de Cassà de la Selva; "Tornen els mosquits", de Bernat Burgueño Barris, de Granollers i "Disposat per volar", d'Antonio González Ruiz, de Sabadell.

D'altra banda, el premi incloïa enguany una modalitat d'il·lustració que en les categories B i C se centrava en el poema "La vaca cega" de Joan Maragall l'any del seu aniversari. Les obres reconegudes pel jurat que s'inclouran al llibre són "La vaca cega", de Bernat Burgueño Barris, de Granollers; "La vaca cega", de Gemma Vidal Solé, de Granollers; "A ulls clucs", de Carla Pereira, de València; "El vol de la vaca cega", d'Anna Obon, de les Franqueses del Vallès; "Com trobarà el camí si és cega?" i "Cegada d'art", de Gemma Navidad, de Breda.

Fins al 15 de juliol, es podran veure a la Biblioteca Roca Umbert les 56 obres dels 44 participants que s'han presentat al guardó.

El jurat d'aquesta onzena edició l'han format la il·lustradora Montserrat Bosch; el dibuixant i professor de l'Escola de Còmic Joso Xavier Carrasco, Bié; el també dibuixant i ninotaire José Antonio Fernández, Fer; l'especialista en manga i representant del col·lectiu El Col·lador, coorganitzador del certamen, Alba González; i l'il·lustrador i "cartoonist" Xavier Vives.

El Premi Escobar de Còmic i Il·lustració, de periodicitat biennal, és organitzat conjuntament per l'Ajuntament de Granollers i el col·lectiu El Colador, amb la col·laboració de l'Escola de Còmic Joso, la llibreria La Gralla i Ediciones B. En aquesta edició, el certamen s'ha adherit a l'Any Maragall i s'ha obert a la participació infantil.