Les Jornades Europees del Patrimoni proposen un itinerari modernista amb música

El programa inclou un itinerari geològic i una visita nocturna a la Tèrmica de Roca Umbert

24 de Setembre 2013
+

Granollers se suma un any més a la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni i proposa diferents visites al llegat arquitectònic de la ciutat.

Si l'any passat el Museu de Granollers presentava per primer cop l'itinerari “Vuit apunts musicals per a vuit espais” dedicat al Granollers antic i modern, enguany es descobrirà la ciutat modernista. Serà diumenge, 29 de setembre, d'11 a 1 del matí, amb sortida al museu i visita d'edificis destacats com la Casa Torrabadella, la Sala Tarafa, Can Puntes, la Casa Blanxart, la Casa Clapés o l'Ajuntament, edificis projectats o reformats per arquitectes com Simó Cordomí, M. J. Raspall, Adolf Ruiz o Eduard M. Balcells.  Com l'any passat, la visita tindrà l'acompanyament musical de diversos alumnes de l'Escola Municipal de Música – Conservatori Josep M. Ruera, dins el projecte Enllacem Cultura.

El programa que commemora les jornades del patrimoni inclou dissabte, 28 de setembre, dues propostes més:  d'una banda, un itinerari de geologia urbana organitzat pel Museu de Ciències Naturals per descobrir els fòssils de les nostres roques sense sortir de Granollers (a les 11 h i amb sortida al mateix Museu de Ciències Naturals); i, de l'altra, una visita a les 9 del vespre a la Tèrmica i sopar temàtic opcional preparat pel Bar de Roca Umbert, amb plats originals com unes "torres de vapor" (canelons de calamar) o uns "forns de carbó" (costella de porc amb pastanaga). Les reserves per al sopar poden fer-se al elsolles@gmail.com  -  tel. 634 58 40 50

Els tres itineraris són gratuïts.