Granollers commemora el Dia Internacional de les Dones

12 de Març 2012
+

Aquest diumenge 11 de març Granollers ha celebrat l’acte central de commemoració del Dia Internacional de les Dones amb la lectura del manifest, una performance de la Taula d'Igualtat d'Oportunitats i el lliurament de premis de la setena edició del Certamen Literari i Concurs de Cartells del Dia Internacional de les Dones. En aquesta edició s'han presentat 35 imatges i 23 relats.

Premiats VII EDICIÓ CERTAMEN LITERARI “DE DONA A DONA”

El primer premi, dotat amb la quantitat de 450 €, al relat titulat “Ahir, avui” presentat amb el pseudònim “La seva néta” de la granollerina: Marta Vila i Bundó. El segon premi, dotat amb un lot de llibres i dues entrades per veure un espectacle al Teatre Auditori, a la narració anomenada “Un camí de mil passes” presentada amb el pseudònim “Blau  marí”, de Carme Ballús Molina, de les Franqueses del Vallès. I el tercer guardó, premiat amb dues entrades per veure un espectacle al Teatre Auditori de Granollers, a l’obra que porta per títol “Dona coratge”, presentada amb el pseudònim “Towanda”, de Rebeca González i Lorente, de Sant Esteve de Palautordera.

Premiats VII EDICIÓ CONCURS DE CARTELLS

El premi al millor cartell, dotat amb 450 € al disseny presentat per Pau Ors Rovira, de Cardedeu. El jurat ha avaluat donar un accèssit especial al cartell presentat amb el pseudònim “Simplement Ella” per la seva creativitat i originalitat, a la seva autora, la granollerina Raquel Castro Martos.

El CIRD, Centre d'Informació i Recursos per a Dones, coordina el programa d'activitats de la celebració del 8 de març en en què participen diferents entitats i que té com a objectiu la reivindicació del paper de les dones a la societat i el treball per a la igualtat de gènere.

Durant l'acte es va presentar un número especial de la publicació "Un cop de mà" que edita el Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental sota el títiol "Per un ús no sexista del llenguatge."