Es presenten 56 obres al Premi Josep Escobar de Còmic i Il·lustració 2011

Fins al 13 de maig es pot emetre el vot popular a la millor obra, a través de la web del GRA

29 d'Abril 2011
+

El Premi Josep Escobar de Còmic i Il·lustració 2011 ha augmentat la participació respecte de la darrera edició: en total s'hi han presentat 56 obres de 44 participants, deu més que al 2009. Pel que fa a la procedència, una tercera part són de Granollers i la comarca, i la resta, de les comarques veïnes, el Vallès Occidental i el Maresme, sobretot, però també de poblacions de Girona, Tarragona o València. Una de les obres procedeix del Canadà. Per categories, 9 obres pertanyen a la categoria A (fins a 12 anys), 4 a la B (de 13 a 18 anys) i 43, a la C (a partir de 18), desglossades en il·lustració (10 obres), còmic (11) i tira/vinyeta (22).

Una de les novetats d'aquesta edició és el vot popular. Fins al dia 13 de maig, a través de la web del GRA (www.grajove.cat) es pot votar per la millor obra, en les categories B i C.

El veredicte del jurat es donarà a conèixer al mes de juny. Els guanyadors tindran com a premi l'edició d'un llibre-recull, premis en metàl·lic de 300 euros, un lot de còmics i material d'il·lustració, un curs de còmic, l'estampació de samarretes i la impressió en els formats de póster i estovalles de taula, en funció de la categoria.

El Premi Escobar de Còmic i Il·lustració, de periodicitat biennal, és organitzat conjuntament per l'Ajuntament de Granollers i el col·lectiu El Colador, amb la col·laboració de l'Escola de Còmic Joso, la llibreria La Gralla i Ediciones B. En aquesta edició, el certamen s'ha adherit a l'Any Maragall i s'ha obert a la participació infantil.

.