Es presenta una nova col·lecció de novel·la que difondrà la història granollerina a partir de relats de ficció

El primer dels volums s'ambienta durant el bombardeig de l'any 1938 i el publica Editorial Alpina

25 de Maig 2011
+

Dilluns que ve, 30 de maig, en el marc del programa Granollers Vila Oberta a la Pau, es presentarà la col·lecció "Camins Creuats", inclosa en la nova línia de novel·la "Marcòlic", d'Editorial Alpina. L'acte tindrà lloc a la plaça de Maluquer i Salvador, a les 7 de la tarda, i hi intervindran els autors, representants municipals, impulsors de la idea, així com de l'editorial granollerina, que la farà realitat.

El projecte ha consistit en l'encàrrec a cinc escriptors de quatre relats històrics ambientats a Granollers. Cadascun d'ells ha tingut l'assessorament d'un historiador especialista en els períodes objecte de cada ficció. Els autors i autores són Lambert Botey i Berta Ventura; Mar Tomàs, Carme Barbany i Esteve Plantada, que han tingut el suport dels especialistes Albert Camps, Joan Nadal, Josep Lloret i Josep Castillo, respectivament. La coordinació dels quatre equips l'ha feta el també escriptor Santi Montagud.

El primer dels volums, que es presentarà dimarts 21 de juny (Sala Tarafa, 20 h), s'ambienta durant el bombardeig de l'any 1938, durant la Guerra Civil, i és per això que s'ha escollit el marc del programa Vila Oberta a la Pau per donar a conèixer la iniciativa. Els altres volums, que sortiran entre aquest any i el que ve, es contextualitzen en la segona meitat del segle XIX, en la Revolució Industrial; la dècada de 1960, durant l'onada migratòria; i al segle XV, en la Baixa Edat Mitjana, en l'episodi de la mort del conestable de Portugal. 

En paral·lel a la publicació, es crearan uns grups de treball per confeccionar propostes didàctiques que aprofitin les possibilitats pedagògiques d'aquest material per als estudiants de secundària i batxillerat.