Es presenta la programació Obert x Vacances de Roca Umbert Fàbrica de les Arts

Amb un cartell de concerts, cinema i propostes escèniques

27 de Juny 2011
+

Per quart any, torna l'Obert x Vacances a Roca Umbert, amb un cartell de concerts, cinema i propostes escèniques per a tots els públics els vespres de final de juny i juliol, en un entorn singular com és la Fàbrica de les Arts.

Perquè sigui més fàcil de recordar, cada dimecres a la tarda hi haurà cinema familiar d'animació; cada dijous, música tradicional en viu i el cicle de pel·lícules africanes; i el divendres es reserva per a les propostes artístiques més trencadores. Encetarà el mes la celebració de la 5a Marató de Contes per a Adults, dissabte 2 de juliol.

L'Espai d'Arts serà l'escenari del cinema familiar, que projectarà els títols "El valent Desperaux", "9", "Kirikú i la bruixa", i "Història d'una gavina (i del gat que li va ensenyar a volar)", a partir de les 7 de la tarda. Els grups de música folk que tocaran a l'escenari de la terrassa del bar seran el trio De Calaix i Marcel Marimon, Ai Mare!, Bufa & Sons i Pujol/ Poblete/ Cervià Trio. Els concerts començaran a les 8 del vespre i aniran seguits de cinema africà, a les 10 de la nit: quatre títols proposats per l'associació Amics de l'Àfrica, que mostraran l'actualitat cinematogràfica d'aquest continent.

Sota el títol "Propostes agosarades i innovadores", s'ha programat un espectacle de dansa integrada, amb la cia. Dcapacitats; un itinerari de titelles, circ i clown, amb Txo Titelles, Los Galindos i Pol Aumedes, que oferiran tres espectacles diferents en una sola nit; també hi haurà una nit audiovisual i circense, que inclourà una nova edició de la mostra de creació audiovisual contemporània del VO seguit d'un espectacle de carrer amb el Circ Pànic; i, per acabar, un concert dels grups residents al CUB, Vífidus i Simple Mente.

 

PROGRAMA OBERT X VACANCES

Dimecres Cinema infantil / Espai d’Arts / 7 de la tarda

Dijous Concerts a la fresca / terrassa del bar / 8 del vespre

Cinema africà / davant de l’Espai d’Arts / 10 de la nit

Divendres Propostes innovadores i agosarades de petit format

Cada dimecres

Tarda de cinema familiar amb pel·lícules d'animació:

29/06: "El valent Desperaux"

Una història de cavallers amb uns protagonistes diferents. Desperaux és un ratolí a qui agrada llegir llibres en comptes de devorar-los.

6/07: "9"

Un invent contribueix a la revolta de totes les màquines contra la humanitat. Però l'esperança està dipositada en un grup de nou petits robots.

13/07: "Kirikú i la bruixa"

La Karabà és la bruixa que té atemorit el poble del petit Kirikú. Però l’infant, atrevit i curiós, trobarà la manera d’ajudar el poble.

20/07: "Història d'una gavina (i del gat que li va ensenyar a volar)"

Basat en un conte de l'escriptor xilè Luis Sepúlveda, ens parla de l'amor, la solidaritat i la generositat.

Cada dijous

Música en viu de grups folk / Organitza: La Troca

30/06: "Calaix de glosa" – De Calaix i Marcel Marimon

El trio De Calaix, acompanyat del músic Marcel Marimon, oferirà un repertori de peces ballables de cant improvisat, ple de frescor i espontaneïtat.

Abans, a dos quarts de vuit del vespre, concert dels alumnes del taller de gralla dirigits per Roger Cucurella

07/07: "Cançons amb aire" – Ai Mare!

Un espectacle amb aires del sud, ritme, art i música a dojo! Amb un directe vibrant i ple d'emocions, Ai Mare aconsegueix crear un clima especial en els seus concerts.

14/07: "Tubs del món" – Bufa & Sons

Un concert que posa en solfa objectes que veiem, però que no cada dia sentim: una escombra, una crossa, una escala, una regadora... La música és allà on decidim trobar-la.

21/07: Cançons sefardites – Pujol – Poblete - Cervià Trio

Un projecte que neix de la inquietud de tres músics per interpretar i transmetre, a través del seu bagatge i arrels, el ric repertori de les kantikas de la cultura sefardita.

Cada dijous

Cinema contemporani africà. VOSE / Organitza: Amics de l’Àfrica

30/06: "Dones del Caire"

Una periodista televisiva d’èxit amb una marcada línia antigovernamental es veu obligada, pressionada pel seu marit, a canviar l’orientació del programa.

07/07: "L’absence"

Un científic d'èxit establert a París torna al Senegal quan l’avisen que la seva àvia està molt malament. La seva breu estada farà ressorgir un drama familiar oblidat. 

14/07: "Ezra"

Primera pel·lícula que busca donar una perspectiva africana sobre els nens soldats. Un jove excombatent de Sierra Leone lluita per trobar un camí cap a la normalitat.

21/07: "Bamako"

Un matrimoni a punt de la ruptura veu com el pati de casa seva, que els uneix amb la resta de veïns, es converteix en un espai de discussió on la societat civil intenta lluitar pels seus drets.

Cada divendres

Propostes agosarades i innovadores de petit format

01/07: Dansa integrada: "PIB"

Companyia Dcapacitats, dirigida per Jordi Cortés

Dents de Serra / 10 de la nit

La companyia Dcapacitats, formada per ballarins que utilitzen la cadira de rodes, dirigida pel ballarí i coreògraf Jordi Cortés, transmet des de la dansa la relació amb el cos i els seus límits.

08/07: Itinerari de titelles, circ i clown - Tres espectacles en una sola nit!

"Safrà i Serafí" de Txo Titelles / 8 del vespre / Espai d’Arts

En Safrà i en Serafí, un parell de ratolins veïns, no s’avenen gaire però hauran de posar-se d’acord per aconseguir un formatge suculent i colossal.

"Nova vida amb Josep i Maria" de Los Galindos / 9 del vespre / plaça interior

Un deliri d’humor, un joc de pallassos arriscat i generós. Josep i Maria arriben a la cita en bicicleta. Malgrat la seva inexperiència total, han emprès una aventura difícil, presentar un espectacle.

"Quan el fang pren la paraula", de Pol Aumedes /10 de la nit / taller Sarandaca

Són les 10 de la nit al taller Sarandaca. En Pol hi treballa fent gegants, capgrossos…, però quan el sol es pon i es posa a la pell de l’Antoniu, el taller entra en una dimensió desconeguda.

15/07: Nit audiovisual i circense

Mostra de creació audiovisual contemporània del Vallès Oriental

Davant de l’Espai d’Arts / 10 de la nit / Col·labora: Cidag

Fora de la feina i els encàrrecs, els professionals del vídeo dediquen hores a la seva vocació, crear peces per al gaudi personal, vídeos en què poden mostrar l’espurna creativa més desenfadada.

"L’home que perdia els botons" de Circ Pànic

Davant de l’Espai d’Arts / 2/4 d’11 de la nit

Espectacle de carrer amb tècniques de circ que innova en la utilització del màstil, convertint-lo en un personatge més

22/07: Música en viu

Concert de grups residents al CUB

Davant de l’Espai d’Arts / 10 de la nit

Vífidus - Fusió, rumba, rock, folk... Vífidus és una banda rumbera vallesana divertida i original

Simple Mente – Mescla "reggae-rap" amb el propòsit d’innovar en el panorama musical

Dissabte

02/07: 5a Marató de contes per a adults / terrassa del bar / 2/4 de 9 del vespre

Has tancat mai els ulls per escoltar contes sota un cel estrellat?

Si vols venir a explicar un conte apunta’t a la Biblioteca Roca Umbert (93 860 44 50), a la Troca (93 860 48 54) o al Servei de Cultura (93 842 68 20)