Comencen les inscripcions als nous cursos i píndoles d’informàtica de la Biblioteca Roca Umbert i el Centre Cívic Nord

La programació inclou 8 cursos per competències corresponents al nivell ACTIC bàsic i tallers específics per conèixer diverses eines informàtiques. L’oferta es complementa amb el servei gratuït “Aula oberta” de suport a l’autoaprenentatge TIC.

20 de Setembre 2012
+

El 25 de setembre s’inicien les preinscripcions per apuntar-se als nous cursos i píndoles informàtiques de la Biblioteca Roca Umbert, el Centre Cívic Nord i el Centre Tecnològic i Universitari de Granollers per al període setembre 2012 – febrer 2013.

El programa de cursos d’estructura en 8 mòduls segons les competències de nivell bàsic del model ACTIC (Acreditació en Tecnologies de la Informació i la Comunicació de la Generalitat de Catalunya).

Les competències del nivell 1 i els seus objectius són:

  • C1- Cultura, participació i civisme digital
  • C2- Tecnologia, ús de l'ordinador i del sistema operatiu
  • C3- Navegació, cerca i comunicació en el món digital.
  • C4- Tractament de la informació escrita.
  • C5- Tractament de la informació gràfica, sonora i de la imatge en moviment.
  • C6- Tractament de la informació numèrica.
  • C7- Tractament de les dades
  • C8- Presentació de continguts

Cada curs té una durada de 8 hores i un preu de 20 €. Són gratuïts per a persones a l’atur que presentin el certificat corresponent.

Del 15 d’octubre de 2012 al 17 de gener de 2013, la Biblioteca Roca Umbert i el Centre Cívic Nord també ofereixen píndoles temàtiques d’una o dues sessions per iniciar-se en l’ús de noves eines o funcionalitats: documents als núvols amb Dropbox, actualització de programari, introducció a les xarxes socials, trucs de correu electrònics,  presentacions Prezi, missatgeria a través d’Skype i Messenger, manteniment bàsic dels ordinadors, lectors de llibres digitals, comparar preus i estalviar per internet, exercicis de memòria a través de jocs virtuals, etc.

Les píndoles tenen una durada d’entre 90 minuts i 3 hores i un preu a raó de 2,5 €/hora.

El període de preinscripcions per a cursos i píndoles és del 25 de setembre al 5 d’octubre de 2012, presencialment als equipaments o a través del web www.ctug.cat.

L’oferta es complementa amb el servei gratuït “Aula oberta”. Es tracta d’assessorament gratuït per a l’autoaprenentatge de les TIC. Un cop a la setmana, un formador resol dubtes informàtics puntuals i realitza el seguiment a aquelles persones que vulguin practicar temes informàtics concrets. L’entrada a l’aula és lliure i les places són limitades.

Per a més informació:

Biblioteca Roca Umbert (Tel. 93 860 44 50)

Centre Cívic Nord (Tel. 93 840 60 69)

www.ctug.cat