Els centres educatius, per la cultura de pau

+

Els centres educatius de la ciutat, escoles i instituts, han preparat propostes i activitats creades expressament per a la commemoració del bombardeig. Així, les escoles de primària i d’educació especial participaran en el projecte “Eduquem per la Pau”, alumnat de l’institut Antoni Cumella i de l’escola Ponent faran intervencions artístiques i, al GRA i a Can Jonch, es podrà visitar simultàniament l’exposició “No som tan diferent instituts Marta Estrada, Antoni Cumella i EMT.

16 anys d’educació per la pau

Des de l'any 2008, i dins dels actes de commemoració del bombardeig del 31 de maig de 1938, Granollers ha treballat intensament per a la recuperació de la memòria històrica i la sensibilització i el foment de la cultura de pau. En aquest sentit, de manera permanent i en les diferents etapes escolars, s'impulsen programes d'educació per la pau i de coneixement dels drets humans.

En el cas de l'alumnat de 2n de Batxillerat, nois i noies que cursen el seu últim any escolar a la ciutat, se'ls demana que s'emportin per sempre el llegat del testimoni del bombardeig de Granollers per tal que el puguin transmetre a les generacions futures. 500 alumnes de Batxillerat de la ciutat han reflexionat sobre el conflicte d’Israel i Palestina i han recordat el bombardeig de 1938. Ho han fet el mes d’abril en el primer acte de la programació “Granollers, vila oberta a la pau”, que recull les activitats de memòria històrica i de foment de la pau per commemorar el bombardeig de la ciutat durant la Guerra Civil.