TINT

L’artista Berni Puig ha pintat a l’exterior de Roca Umbert un mural amb els colors de l’antiga fàbrica tèxtil granollerina

L’artista Berni Puig (Castellbell i el Vilar, el Bages, 1990) ha pintat el novembre de 2023 el mural titulat TINT, a la façana del carrer Lluís Companys del recinte de Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers. El mural reprodueix de manera artística la paleta de colors dels fils amb què feia les teles l’antiga fàbrica tèxtil de Roca Umbert de Granollers, des de fa anys convertida en fàbrica de creació i difusió cultural i audiovisual. És un reflex fidel de 3 cartes de colors de l’antiga fàbrica tèxtil perquè preserva l’ordre i la paleta exactes de la documentació original trobada durant una visita al Fons Roca Umbert de l’Arxiu Municipal de Granollers. El mural, a més, conté anotacions, com ara els números de sèrie dels colors, en un to més lluminós, la qual cosa proporciona una informació detallada sobre els colors utilitzats en la producció tèxtil.

Aquest mural s’emmarca en la reforma de l’espai exterior de Roca Umbert i de la museïtzació de la Tèrmica, finançada pels fons FEDER. Alhora, TINT, forma part del projecte d’art urbà “Murs que parlen” que impulsa l’Ajuntament de Granollers des del 2006.

Berni Puig

Berni Puig es va formar en il·lustració i gravat i la seva trajectòria es caracteritza per una progressiva síntesi del concepte i formalitat de l’obra i del procés artístic. Es fonamenta en l’ús de geometries i colors equilibrats. Té estudis superiors d’il·lustració per l’Escola Massana de Barcelona i de disseny industrial per La Llotja, ha guanyat una quinzena de beques i premis convocats per institucions catalanes i espanyoles, ha participar en una desena llarga de festivals de muralismes en els mateixos àmbits territorials i ha realitzat exposicions individuals i ha participat en algunes de col·lectives, en aquest cas, fins i tot fora de l’Estat.

Berni Puig resideix al Konvent de Cal Rosal (el Berguedà) i ha realitzat altres murals on recupera el passat cromàtic dels espais, com el mateix que es pot veure a Cal Rosal.