Homenatge a Ferrer i Guàrdia, Roc BlackBlock i alumnes de l'escola Ferrer i Guàrdia

250 alumnes de 3 a 12 anys conjuntament amb l’artista creen un mural col·laboratiu per promoure els valors educatius de l’escola Ferrer i Guàrdia.

Tot l'alumnat de l'Escola Ferrer i Guàrdia, els infants del Centre Obert Sud i del projecte A les places!, uns 250 infants, van protagonitzar una acció del projecte Murs que parlen al maig de 2016. De la mà de l'artista Roc Blackblock van pintar de manera col·lectiva un mur de Roca Umbert, al costat de la Nau B1, que homenatja els valors propis de l'escola moderna que va impulsar el pedagog Francesc Ferrer i Guàrdia a principis del segle XX. 

En el marc d'aquest projecte des de l’Espai d’Arts de Roca Umbert, es van impulsar una sèrie d'accions relacionades amb l'art urbà per apropar el veïnat a aquesta disciplina artística: accions a les places del barri, amb Pau Farell; tallers d’art urbà al Centre Obert Sud a càrrec d’Ermisenda Soy; i l’audiovisual que recull l’opinió del veïnat realitzat pels usuaris i usuàries de l’Espai Actiu de la Gent Gran, en una activitat dinamitzada per Nora Mugarza.

Roc Blackblock

Roc Blackblock ha estudiat disseny gràfic a l'Escola Elisava de Barcelona, i il·lustració a l'Escola d'Art Serra i Abella, a l'Hospitalet de Llobregat. Es defineix com a il·lustrador "tot terreny": murs, pell, paper, llenç, formats digitals... És en l'art urbà on ha concentrat i consolidat el seu bagatge per les diferents disciplines gràfiques. El seu treball està estretament lligat als moviments socials i a noves formes d'entendre la ciutat i l'espai públic. Algunes de les seves intervencions més destacades són les façanes de la Biblioteca Mercè Rodoreda, d'Horta Guinardó; del Casal de Joves de Roquetes; del Centre Social Can Vies o del Casal de Joves de Ripollet.