Agenda

+
4 maig 2023 - 19:00h

Temps i emocions. Vencem l'Alzheimer

Xerrada

Categoria: Xerrada

 • Museu de Granollers - Ciències Naturals

  • Adreça: C. Palaudàries, 102 - Jardí d'Antoni Jonch i Cuspinera
  • Telèfon: 93 870 96 51
  • Fax: 93 870 96 51
  • a/e: info@mcng.cat

  Horari: de dimarts a dissabte i festius, de 16 h a 19 h. Diumenge, d’11 h a 14 h

Xerrada a càrrec de la Dra. Pytel de Fundació ACE i la psicòloga Isabel de la Fuente de la Residència les Franqueses

L'Alzheimer és una malaltia neurodegenerativa que afecta principalment les persones grans i que es caracteritza per la pèrdua progressiva de la memòria i altres habilitats cognitives. Aquesta malaltia afecta principalment la capacitat de les persones per recordar informació recent, i amb el temps pot afectar la seva capacitat per realitzar activitats diàries com ara vestir-se, cuinar o conduir.

Quan una persona gran pateix Alzheimer, les famílies i els cuidadors juguen un paper crucial en el seu benestar i suport. Han de proporcionar assistència en les tasques diàries, com ara el menjar, la higiene i la roba, així com ajudar a gestionar els canvis en l'estat d'ànim i la conducta de la persona.

És per aquest motiu que és important que els familiars i les persones cuidadores estiguin informades sobre la malaltia i les seves implicacions per poder donar suport emocional i físic adequat. També han de crear un entorn segur i confortable per a la persona amb Alzheimer, i supervisar de prop la seva salut i benestar.

Aquesta xerrada busca donar respostes i solucions a aquelles families i professionals que estan al càrrec de persones amb Alzheimer.

 

XERRADA ADREÇADA A LES FAMILIES i PROFESSIONALS

Amb la presència de la Dra. Vanessa Pytel, neuròloga i Directora Clínica de la Unitat de Diagnòstic de la Fundació ACE (Alzheimer Center Barcelona) i la psicòloga Isabel de la Fuente de la Residència Les Franqueses. La xerrada serà conduïda i moderada per Jordi Pardo.

Aquesta activitat està relacionada amb l'exposició fotogràfica  "Temps i emocions. Vencem l'Alzheimer" de Marga Pérez.

Xerrada en col·laboració amb la Fundació ACE i la Resdiència les Franqueses.

 

INSCRIPCIONS