Agenda

+
15 set. 2016 - 20:00h

Gols de tinta. Futbol i vinyetes a Catalunya. Des de 1895 fins avui

Inauguració: Dijous 15 de setembre, a les 8 del vespre

Categoria: Exposició

  • Museu de Granollers

    • Adreça: C. d'Anselm Clavé, 40-42
    • Telèfon: 938 426 840
    • Fax: 938 793 919
    • a/e: museu@granollers.cat

Gols de Tinta vol mostrar-vos el futbol a través de la mirada dels nostres dibuixants, il·lustradors i humoristes. Volem afegir una nova dimensió estètica a l’emoció del futbol. Lluny de pretendre ser una història exhaustiva dels 120 anys d’existència del futbol català, proposem una mirada tan fresca, desenfadada i viva com permet el dibuix, en imatges reproduïdes en tota mena de material imprès, però especialment en diaris i revistes. Cada imatge, un impacte als sentits, una jugada gràfica mestra, un bocí de la nostra història. Cada imatge un gol, un gol de tinta.

En 120 anys, el futbol s’ha transformat, impulsat pels grans canvis socials, econòmics, polítics de la nostra societat i ha esdevingut un fenomen global. Els dibuixants, empesos també per les diverses revolucions tecnològiques dels mitjans de reproducció, ens permeten visualitzar aquests grans canvis.Les il·lustracions transmeten l’impacte dinàmic del joc. L’humor gràfic i el còmic ofereixen una mirada distesa i divertida del món futbolístic. Alguns dibuixants però, no hi obvien també una opinió punyent sobre el personatge o fet representat. En el nostre país hem gaudit de diverses generacions d’autors d’una qualitat gràfica excepcional. En aquesta exposició pretenem mostrar el seu treball a través de publicacions o dibuixos originals.

Aquesta exposició pretén que, més enllà dels colors de cada equip, hi descobriu uns fets i personatges que ens expliquen com a societat. Acompanyeu-nos en aquest partit dibuixat i recordarem moments curiosos d’aquesta matèria tan efímera com és l’actualitat esportiva.

La mostra està dividida en cinc àmbits temporals, i això ens permet veure que l’evolució del grafisme i la del futbol al llarg del segle XX han estat pràcticament paral·leles, evolucionant amb la nostra societat segons el context històric».

 Del 15 de setembre al 20 de novembre de 2016

Una producció de la Diputació de Barcelona. Un projecte de Tantatinta amb l'organització del Museu de l'Hospitalet i del Museu de Granollers