Agenda

+
24 maig 2024 - 17:00h

Exposició Diàlegs insòlits

Categoria: Exposició

 • Espai d'Arts

  • Adreça: Carrer Lluís Companys, 1
  • Telèfon: 938791803
  • a/e: espaidarts@rocaumbert.cat
  L'Espai d'Arts és l'equipament de Roca Umbert que concentra el programa de creació contemporània en arts visuals i/o amb altres disciplines relacionades.

Les contínues innovacions tecnològiques han donat forma al món que habitem i, en els darrers anys, la intel·ligència artificial ha experimentat un creixement exponencial. Les millores al maquinari i l'accés a grans conjunts de dades han permès entrenar models d'IA avançats. La naturalesa de codi obert de molts paquets de programari ha fet possible que investigadors de tot el món contribueixin al desenvolupament d'algorismes, democratitzant la creació d'eines generadores. Anomenar "intel·ligents" als algorismes d'IA és una forma comuna i acceptada de descriure la seva capacitat per dur a terme tasques complexes, però és crucial recordar que hi ha diferències fonamentals entre la intel·ligència artificial i la intel·ligència humana. 

En aquest context, l'exposició Diàlegs insòlits es proposa ajudar a difondre alguns dels sistemes computacionals actuals que imiten el procés d'aprenentatge humà, i a potenciar la idea que la IA i els humans poden cooperar en molts àmbits. La mostra vol generar un espai de construcció de relacions, on el diàleg sigui sobretot una eina essencial per a l'aprenentatge. En última instància, la relació entre la IA i els humans es pot plantejar com una relació de col·laboració per crear un futur en què tots dos puguin prosperar. 

La mostra convida els espectadors a reflexionar sobre la intersecció entre la IA i l'experiència humana, tot explorant la capacitat d'aquestes tecnologies per reinterpretar, imitar i generar noves formes d'expressió artística. L'espectador podrà experimentar amb obres que tenen implementats diferents sistemes algorítmics d'aprenentatge i que li permetran explorar des d'una nova perspectiva conceptes com diferents aspectes de la memòria, el record i la recreació. 

Comissària: Pilar Rosado 

Participants: Anna Ridler, David González, Javier Guerrero i Mar Reverter. 

Del 4 d'abril al 26 de maig

Espai d’Arts de Roca Umbert Fàbrica de les Arts  

Horaris d’obertura:  

 • Divendres: 17 a 20h
 • Dissabte: 11 a 14h i 17 a 20h
 • Diumenge: 11 a 14h