Agenda

+
25 oct. 2023 - 09:00h

Dones trencant barreres. Transformant les ciutats mediterrànies

Dins la Campanya Dones que transformen

Categoria: Exposició

Exposició fotogràfica que recull imatges i històries de dones que lluiten per trencar estereotips de gènere i promoure valors d'igualtat a les seves ciutats i comunitats.

Les dones protagonistes d'aquests retrats s'arrisquen a anar en contra de les normes establertes, sacsegenl'ordre imposat, i aixi representen un paper primordial i trascendental per construir les ciutats del futur.

Des d'una vessant positiva, aquestes imatges mostren les històries esperançadores i de superació de dones a Algèria, Bèlgica, Egipte, Israel, Marroc, Palestina i Turquía; dones que trenquen amb els rols tradicionals de gènere, que lluiten contra les desigualtats en el mercat laboral i l'educació, que ocupen l'espai públic dominat per homes, que exerceixen una llibertat d'expressió que en moltes ocasions se'ls hi nega.

Aquesta exposició fotogràfica celebra les dones excepcionals i valentes, dones que fan front a reptes i batallen per aconseguir un espai i participar plenament a la vida de les seves ciutats.

Exposició englobada dins de la campanya "Dones que transformen", la qual té l'objectiu de posar en valor la capacitat de transformació de la participació política i social diversa de les dones, tant a Catalunya com a la ribera sud de la Mediterrània, establint ponts entre realitats diferents.

 

Del 24 d'octubre al 3 de novembre de 2023

 

Fundació de dones Euro-Mediterrànies (FFEM)

Institut Europeu de la Mediterrània

Diputació de Barcelona.