Agenda

+
23 maig 2023 - 18:30h

Caravana Obrint Fronteres

Melilla 2023

Categoria: Presentació

La Caravana obrint fronteres és una xarxa que va néixer en 2016 amb la caravana a Grècia, i que està formada per diferents organitzacions i col·lectius de l'estat espanyol que reivindiquem el bon acolliment i els drets de llibertat de moviment per a totes les persones.
Objectius: Treballar pel compliment dels drets humans i dels acords internacionals en matèria de refugi i immigració, visibilitzant i denunciant les situacions on no es respecten. Construir una ciutadania sensibilitzada i activa amb les persones refugiades i migrants, que conegui la realitat, senti, pensi i actuï.
La Caravana serà present el 24 de juny a Melilla per a exigir justícia en el primer aniversari de la massacre en la tanca.Després de sis anys tornem de nou a Melilla perquè han passat moltes coses des que vam estar en 2017. Algunes d'elles positives perquè han estat moltes les i els companys que, malgrat tot, resisteixen, han exercit el seu dret a migrar i han aconseguit saltar la tanca durant tots aquests anys al crit de BOZA! i seguir el seu viatge cap a Europa. Unes altres d'elles negatives perquè les polítiques migratòries, la militarització de les fronteres, les devolucions en calenta, la llei d'estrangeria, el racisme institucional, etc. continuen provocant sofriment, violència i mort fins a extrems inconcebibles com el succeït en el pas fronterer del barri xinès el passat 24 de juny, on van deixar morir almenys a 40 persones i es compten fins a 77 víctimes desaparegudes.