Jornada de prevenció sobre el glaucoma

Dimecres, 9 de març, una optometrista prendrà la pressiño ocular, i s'informarà i donarà consells sobre aquest trastorn que representa una de les primeres causes de ceguesa.

09 de Març 2016
+
Ull

El dissabte 12 de març és el Dia Mundial del Glaucoma. En aquesta data s'enmarca la jornada de prevenció sobre glaucoma que se celebrarà dimecres, 9 de març, durant tot el matí a la plaça Perpinyà. De 9 a 14 h, s'instal·larà un punt d'atenció amb una optometrista que prendrà la pressió ocular a tothom que ho desitgi, de manera gratuïta. Allà mateix, es donarà informació sobre aquest trastorn que a escala mundial afecta a 60 milions de persones i que l'OMS assenyala com una de les primeres causes de ceguesa.

 La iniciativa s'inscriu en les Jornades de Prevenció de Glaucoma que promou la Fundació Agrupació, entitat amb la qual l'Ajuntament de Granollers té un conveni per a la promoció de la salut entre la ciutadania.

 El glaucoma és una fecció ocular que e smanifesta amb un augment de la pressió intraocular que, en privar l'ull de la necessària irrigació sanguínia, provoca l'enduriment del globus i l'atròfia del nervi òptic. És més freqüent en els homes que en le sdones i segueix normalmemt una evolució crònica, si bé a vegades pot presentar una forma aguda, molt dolora, acompanyada de pèrdua de visió.