Exposició “ Menja bé, tu hi guanyes”

Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària de les escoles Lledoner, Granollers i Anna Mogas visiten l’exposició “ Menja bé, tu hi guanyes”

04 de Febrer 2016
+

Organitza el Servei de Salut Pública de l'Ajuntament de Granollers amb la col·laboració de l'Àrea de Salut Pública de la Diputació de Barcelona.

L’exposició “Menja bé tu hi guanyes” va estar exposada al Centre Cívic Nord del 19 al 29 de gener de 2016 i va ser visitada pels alumnes de 4t i 5è d’educació primària de les escoles Lledoner i Granollers, així com per l’alumnat de 6è de l’escola Maria Anna Mogas. En total hi van participar 210 alumnes.

L'exposició dóna rellevància a una bona alimentació com a eina per gaudir d'una infància plena d'energia, de vitalitat, de bellesa, d'intel·ligència i d'alegria, en la qual cadascun dels nens i nenes són el protagonistes principals.

Està formada per 6 mòduls que corresponen a un ambient domèstic: rebedor, la cuina, el bany, la sala d'estar, la taula del menjador i un ambient exterior. A través d'aquest recorregut es van treballant aspectes relacionats amb l'alimentació infantil, l'activitat física i el descans. 

Es complementa l’exposició amb una activitat molt pràctica i visual sobre el contingut de sucre que porten les begudes refrescants, els sucs i postres làctics.

La segona part de l’exposició consisteix en la realització del taller pràctic: " fem un entrepà saludable i atractiu" que reforça els continguts apressos a la part teòrica treballada a la sala de l'exposició.

El professorat va valorar molt positivament tota l'activitat i va considerar que la part pràctica era molt interessant ja que l'alumnat ha pogut manipular i tastar nous aliments, a més de treballar en grup i plantejar noves possibilitats de fer un esmorzar saludable i alhora atractiu. Els alumnes van gaudir molt fent els entrepans i van posar molta imaginació en la decoració dels mateixos.

Les visites han estat guiades per una tècnica de promoció de la salut del Servei de Salut Pública municipal, amb la col·laboració de l'alumna de pràctiques del CFGS de dietètica i Nutrició del centre EMT de Granollers.

L’activitat va ser gravada per VOTV i s’emetrà al programa “Planeta Canalla” el dia 18 de febrer a les 19:30h. Més informació a www.votv.cat.