Un any més la Taula d'Igualtat d'Oportunitats de Granollers denuncia la violència masclista

La trobada de cada primer dijous de mes es trasllada, en aquesta ocasió, al dia 13 a les 19 hores a la plaça de la Porxada

05 de Gener 2011
+

Hem començat un nou any però la violència contra les dones continua sent una prioritat per eradicar.

Segons dades del Ministerio de Sanidad, Política Social e Igualdad l'any 2010 va acabar amb una xifra molt preocupant: a data de 20 de desembre 71 dones havien estat assassinades a mans de la seva parella o ex-parella. Aquesta dada suposa un increment del 31,5% respecte a l'any anterior, és a dir, 54 dones van ser assassinades per violència de gènere.

Catalunya ha estat la segona comunitat autònoma amb més víctimes mortals, darrera d'Andalusia. L'edat de l'agressor es situa majoritàriament entre els 31 i 40 anys, a l'igual que la de la dona assassinada, encara que s'ha produït un augment de les dones víctimes més joves, entre els 21 i 30 anys. Pel que fa a la nacionalitat, la major part dels agressors i de les víctimes són espanyoles.

La trobada de denuncia contra la violència masclista que organitza la Taula d'Igualtat d'Oportunitats de Granollers el primer dijous de cada mes, amb motiu de la celebració del dia de Reis es trasllada al següent dijous dia 13 de gener a les 19 hores a la Porxada, on es faran els 3 minuts de silenci i es convida a encendre una espelma per a les dones assassinades a Catalunya i a la resta de l'Estat espanyol.