Concurs de truites

Comença el Carnaval amb el concurs de truites el Dijous Gras! També es farà la demostració de cuina Fem la truita de l’Abat

El 28 de febrer començarà el Carnaval amb el Dijous Gras. En aquesta data és tradició menjar ous, botifarra i coca de llardons. A Granollers, per vuitè any consecutiu, s’organitzarà el concurs de truites. 

De 19 a 20 h, a la Casa de Cultura Sant Francesc, cada participant podrà inscriure’s al concurs i entregar la seva truita. Paral·lelament tindrà lloc la demostració de cuina Fem la truita de l’Abat, en referència al personatge carnavalesc l’Abat dels Bojos (afegir l’enllaç a la pàgina que es creï dels personatges de Caranaval).

Per al concurs de truites cada persona podrà participar-hi amb un màxim de tres truites. El contingut, la forma i la presentació de la truita és lliure. Cada truita s’haurà de fer amb un mínim de sis ous i un màxim de vuit. Tots els ingredients hauran de ser comestibles (inclosa la decoració). 

Hi haurà tres premis per a adults i un premi infantil. Els premis per als majors de 18 anys seran els següents: 

1r premi: Premi Forquilla d’Or 2019 i val de 100 euros per a compres al mercat de Sant Carles.

2n premi: Premi Forquilla de Plata 2019 i sopar per a dues persones al Bar Restaurant Roca Umbert.

3r premi: Premi Forquilla de Bronze 2019 i val de 60 euros per a compres de productes ecològics a La Magrana Vallesana i un mes de soci gratuït.

La millor truita presentada per nens i nenes rebrà el Premi Forquilla infantil 2019 i un llibre de cuina per a infants gentilesa de La Gralla. 

El veredicte i el lliurament de premis tindrà lloc el mateix dia, el 28 de febrer. Durant la deliberació, tots els assistents també podran degustar les truites presentades.

En el moment de formalitzar la inscripció cada truita s’haurà d’acompanyar del nom (per exemple, truita de bacallà) i se li assignarà un número perquè el jurat en pugui identificar l’autor. També s’haurà d’entregar un targetó al jurat amb el nom de la truita, el número, els ingredients i les observacions que l’autor cregui adients.

A les truites que opten al premi infantil, caldrà especificar-hi l'edat de l'infant i en què ha ajudat a elaborar-la.

El jurat valorarà el sabor, l'originalitat i la presentació de cada truita. Cap truita podrà rebre més d'un premi. Es tindrà en compte la utilització de productes de temporada.

El concurs de truites l’organitza Som Carnaval (el grup Diablots) i compta amb la col·laboració del Mercat de Sant Carles, el Bar Restaurant Roca Umbert, La Magrana Vallesana, la Llibreria La Gralla i La Troca - Centre de Cultura, Popular i Tradicional. 

Per a més informació podeu consultar les bases del concurs.