El Palau de Can Solda

Durant els dies de Carnaval, en Carnestoltes viurà al Palau de Can Solda, a la Casa de Cultura Sant Francesc. Es podrà veure a les tardes, fins al dimecres de Cendra, el dia que al palau es farà la vetlla i d’on sortirà la cercavila de dol per acomiadar en Carnestoltes abans de la crema.

+

El Palau de Can Solda és el lloc on es cuina el Carnaval de Granollers! I no ve d’ara, que ve d’antic... Ja ens en parla el periodista i impressor Amador Garrell i Alsina (1885-1963) al seu llibre Granollers Vila Oberta. En Solda era un drapaire que havia viscut al carrer de Corró fa un bon grapat d’anys, a principis del segle passat. Tot un personatge enamorat del Carnaval que va voler portar a Granollers els palaus que els mercats del Born i de Santa Caterina, a Barcelona, organitzaven per Carnestoltes. Així, a l’entrada de casa seva, hi muntava un palau amb uns hostes il·lustres: el Carnestoltes, la seva dona, el fill… i altres personatges fets amb draps i cartó que feien les delícies de la mainada.

I on és el Palau de Can Solda? El trobareu ben a prop d’on havia estat, a la Casa de Cultura Sant Francesc. El Dijous Gras en Tres Rals de Can Solda ens n’obrirà les portes perquè el puguem descobrir! S'hi farà també la vetlla del Dimecres de Cendra, el dia que tocarà acomiadar el Carnestoltes.