«De l’ou a la sardina i de la rauxa al seny» és el lema que emmarca un any més el programa de les festes de Carnaval, entre els dies 16 i 26 de febrer, organitzat pel col·lectiu Som Carnaval i l’Ajuntament. Dijous Gras, dia 20, començarà el mandat d'en Carnestoltes i l’aplicació de l’edicte reial confeccionat pels nens i nenes del Consell dels Infants. 

La principal novetat de la festa és la recuperació d’un element històric del carnaval granollerí, rescatat del llibre Granollers Vila Oberta d’Amador Garrell i Alsina: el Palau de Can Solda. L’any 2017 la festa recuperava la figura d’en Solda -rebatejat com a Tres Rals de Can Solda-, un antic drapaire que vivia al carrer de Corró a inicis del segle XX. Una persona que vivia intensament el Carnaval i que volia que així el visquessin granollerins i granollerines. És per això que va importar dels mercats del Born i de Santa Caterina, a Barcelona, els palaus que s’hi organitzaven i el va instal·lar a l’entrada de casa seva. «I en tota la setmana, en eixir d’estudi o de costura», la mainada hi feia cap, per veure en Carnestoltes, la seva dona i el seu fill, «i tota mena d’alts personatges, tots fets de draps i amb carotes de cartó», tal com relata l’Amador Garrell.

I tenim al davant un programa d’activitats per viure intensament la festa més boja de l’any. Apa, sigueu bons minyons i minyones… i compliu les consignes de l’edicte d’en Carnestoltes i els nens i nenes del Consell dels Infants!

De l’ou a la sardina, de la rauxa al seny… És Carnaval a Granollers!

Actualitat


Rua de Carnaval 2020

Agenda

No hi ha actes o esdeveniments previstos.

Recorregut de la rua

Edicte reial