Cloenda del programa AFIS Pediàtric 2016 – 2017

Dimecres 14 de juny: Jocs tradicionals i berenar al Parc Torras Villà

28 de Juny 2017
+

El passat dimecres dia 14 de juny va tenir lloc la sessió final del programa Afis pediàtric d’aquest curs escolar. Estava programada l’ excursió des de la Porxada fins a “L’hort del Lledoner”, però a causa de l’onada de calor d’aquests dies es va anul·lar i vàrem fer una passejada fins el  Parc Torras Villà. 

Allà, a l’ombra, infants i famílies  van gaudir d’una bona estona de jocs tradicionals com el joc del mocador  o les gomes de saltar. També va ser un bon moment per intercanviar impressions sobre el programa, conèixer les inquietuds dels participants i la possibilitat de continuïtat dels mateixos en el programa Afis pediàtric del curs següent. Vàrem acabar l’activitat amb un berenar saludable. 

L’empresa Spar ens va facilitat unes motxilles per a cada participant, amb aigua, material educatiu i crema de protecció solar. 

Durant aquest segon i tercer trimestre, els nens i nenes han realitzat les dues sessions habituals d’activitat física , a l’escola Ferrer i Guàrdia, els dimarts i dijous de 17 a  18,30h. I  han participat, juntament amb les seves famílies, als tallers educatius programats. 

En aquests tallers s’han treballat, mensualment, temes relacionats amb l’alimentació saludable( conceptes claus de la dieta equilibrada, la compra saludable, contingut de sucres en begudes refrescants, la publicitat alimentaria...) i es va fer una sessió pràctica de cuina per comprendre millor el que s’havia explicat. 

En d’altres sessions s’ha fet èmfasi en aquells aspectes relacionat amb l’autoestima i l’alimentació, el control de l’ansietat i el fet de menjar entre hores. 

A cadascuna de les sessions es va treballar, de manera teòric-pràctica, les mateixes temàtiques, tant en el grup d’infants com en el de famílies però adaptant els continguts en cada grup. La part final de cada sessió es feia conjuntament per poder compartir les experiències treballades pels infants. 

Totes les sessions han estat impartides per l’equip del projecte: la metgessa de salut pública i les tècniques del servei d’esports de l’Ajuntament de Granollers i la infermera pediàtrica de l’ICS. A la sessió de famílies sobre autoestima vàrem comptar amb la col·laboració de la pediatra de l’ICS, Dra. Cristina Ochoa, i a la sessió practica de cuina saludable amb els cuiner David Vàzquez i Julià Bellalta del Gremi d'Hostaleria del Vallès Occidental.