Volaina, un projecte de biodiversitat del Celler Credo i el Museu de Ciències Naturals

És un vi blanc amb DO Penedès elaborat amb varietat parellada

29 de Maig 2019
+
Prop d'un centenar de persones van assistir a la presentació del nou vi del celler Credo, Volaina.
El passat dia 27 de maig es presentava al Museu de Ciències Naturals Volaina, un vi blanc DO Penedès elaborat pel Celler Credo de Sant Sadurní d'Anoia. De varietat parellada, s'elabora amb el raïm de les vinyes de més altitud del Penedès, les del pla de Manlleu.  
 
Volaina és fruit d'un projecte de biodiversitat que han dut a terme el museu granollerí i aquest celler de l'Alt Penedès definit pel seu compromís amb la terra i la natura, i que no fa servir fertilitzants químics, ni pesticides, ni herbicides en el procés d'elaboració. 
 
L'acte va comptar amb l'assistència de l'alcalde, Josep Mayoral; la regidora de Cultura, Mireia López; el responsable tècnic de vinyes del Celler Credo, Roger Rovira; i l'investigador Constantí Stefanescu, responsable de l'àrea de recerca de Lepidòpters del Museu de Ciències Naturals i coordinador del projecte Catalan Butterfly Monitoring Scheme (CBMS).  
 
El CBMS és un programa iniciat l'any 1994 de seguiment de papallones diürnes a Catalunya, que dona molta informació rellevant sobre l'evolució de la població de la papallona, i de l'impacte dels canvis d'usos del sol i del canvi climàtic en la biodiversitat. 
 
L'acte va comptar amb un tast del vi Volaina i d'altres vins del Celler Credo, i amb una actuació musical al jardí del museu. 
 
La Tela i Credo ja col·laboren des de 2014 amb Ratpenat, un vi ecològic i biodinàmic, part dels beneficis de la venda del qual es dediquen a introduir i conservar els ratpenats a les vinyes del celler penedesenc, com a controladors naturals de les plagues.