Una xerrada i un taller difonen els beneficis de l'artteràpia

En el marc de l'exposició "Parelles artístiques" que es pot visitar fins diumenge al Museu de Granollers

10 de Setembre 2019
+
Divendres entre 6 i 8 del vespre, tothom que ho vulgui podrà participar al mural participatiu sobre la salut mental que es farà a la carretera, davant del museu
Cada any, amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental que se celebra a l'octubre, la Taula de Salut Mental, integrada per una quinzena d’entitats i institucions de Granollers, la Garriga i Llinars del Vallès, prepara un programa per sensibilitzar i lluitar contra l’estigma que sovint acompanya la malaltia mental i les persones que la pateixen.
 
En el marc de l'exposició "Parelles artístiques, salut mental i art", que mostra obres realitzades per grups de dos artistes, un dels quals, vinculat a recursos de salut mental, es farà dijous, 12 de setembre, una jornada adreçada a artistes de qualsevol disciplina a l'entorn de l'artteràpia (18 h). 
 
La sessió abordarà com el gaudi de l'art pot esdevenir una forma d’expressió i creixement que impacta positivament en el benestar de les persones. Hi participen l’entitat Osonament i l’artista Beatriz Burgos, fotògrafa de Pots mirar sense jutjar?, un projecte local de reflexió a l'entorn de l'estigma que sovint acompanya la malaltia mental. 
 
L'endemà divendres, davant del museu (c. Anselm Clavé, 42) es faran tallers creatius per difondre el projecte i la filosofia de Parelles artístiques, amb l'artista Eduard Sagrest (de 18 a 20 h). Tothom està convidat a participar en la confecció d'un mural participatiu en què grans i petits podran dir la seva sobre la salut mental. 
 
L'exposició del projecte Parelles Artístiques, de les entitats El Far i Daruma -associació de familiars per la salut mental- es pot visitar fins diumenge, 15 de setembre, al museu. 
 
D'altra banda, fins al 10 d'octubre es poden fer les inscripcions a la caminada per la salut mental de diumenge 13 d'octubre, amb sortida i arribada al parc de Torras Villà. Hi ha dues modalitats, la d'adults de 8 km i la familiar de 4. En acabat, hi haurà botifarrada i activitats infantils (preu: 5 €, adults; i 3 €, infants). Més informació i inscripcions: 93 842 66 68 (Servei de Salut Pública)
 
Les activitats pel Dia Mundial de la Salut Mental s'allargaran fins al 6 de novembre.