Més de 700 persones han visitat l'exposició dels germans Castells i Planas

Aquest dissabte, el Museu de Granollers ha programat una segona visita guiada pels dos artistes creadors d'escenaris, després de la bona acollida de la primera, en què van assistir 65 persones

27 de Juny 2017
+
L'exposició mostra escenaris creats pels germans Castells-Planas. Foto: Pere Cornellas
Més de 700 persones han visitat fins ara al Museu de Granollers l'exposició "Del taller a l'escenari. Josep i Jordi Castells i Planas" dedicada a aquests dos germans artistes Cardedeu. La mostra, que fins ara s'ha pogut veure a Calella i Cardedeu i que estarà al Museu granollerí fins al 10 de setembre, fa un recorregut per la trajectòria d'aquests professionals que han col·laborat amb els grans noms del teatre català, en produccions de cinema d'èxit internacional i que han portat el seu treball arreu del món. L'exposició reprodueix part del seu taller i mostra els materials i eines amb què treballen a la nau de Santa Agnès de Malanyanes;fotografies, decorats i inclou la projecció d'un documental.  
 
Després de l'èxit de la visita guiada del passat 4 de juny, se n'ha programat una segona també acompanyada pels germans Castells, aquest dissabte, 1 de juliol, a les 6 de la tarda. Es tracta d'una activitat gratuïta per a la qual no cal inscripció prèvia. 
 
La mostra "Del taller a l'escenari" arrenca, tal com explica la presentació del dramaturg Òscar Orbezo, als anys seixanta, en un context en què el país es començava a desvetllar "del malson terrible del feixisme". En aquest marc Josep i Jordi Castells, fills i néts de mestres pintors, aprenen "l'ofici i el goig de la feina ben feta i la il·lusió pels nous projectes". Esdevenen "far cultural de Cardedeu" i comencen a col·laborar amb el teatre independent, amb el grup de teatre GAT i amb el TAC, a partir del Cicle de Teatre de Granollers, que es converteix en "una finestra cultural a la comarca". 
 
La mostra recull els primers treballs en forma de cartells per a companyies com Dagoll Dagom, Pep Bou o Pepe Rubianes, i el salt als escenari professionals, on es presenten "com una alternativa de qualitat al taller tradicional". El pas al taller de Santa Agnès de Malanyanes, la col·laboració amb els grans noms de l'escena: Josep M. Flotats, Mario Gas, El Tricicle, la Fura dels Baus... el Liceu, el Festival de Peralada, teatres de Madrid... i la incursió al món del cinema, en pel·lícules d'èxit internacional com El orfanato, El perfumi  Incerta glòria també queden plasmats a l'exposició. 
 
Després vindrien els Jocs Olímpics, el Teatre Nacional de Catalunya, la televisió (en sèries com Poble Nou, Ventdelplà, Porca misèria...). Els germans Castells i Planas han treballat arreu: Portugal, Alemanya, Itàlia, França, el Japó... Entre altres reconeixements, han estat guardonats amb la Creu Sant Jordi l'any 2015, el de Vallesà de l'Any i la Creu de Terme de Cardedeu.