Granollers torna a encendre la ciutat de llum, colors, música i la màgia de Nadal, amb més d’una setantena d’activitats

La programació de Nadal es fa conjuntament amb entitats i associacions de comerciants amb la voluntat d’arribar a tota la ciutat i ciutadania

28 de Novembre 2023
+
Granollers torna a encendre la ciutat de llum, colors, música i la màgia de Nadal, amb més d’una setantena d’activitats

Aquest divendres 1 de desembre, a les 17.30 h, Granollers encén el Nadal a la ciutat amb l’arribada del Patge Gregori, la Patgessa Llum i en Picarol a la plaça de la Porxada. Així, s’iniciarà una programació amb més d’una setantena d’activitats organitzades de forma conjunta per l’Ajuntament i les associacions veïnals, culturals, comercials, entitats socials i esportives de la ciutat.

Els patges encendran els llums de Nadal i totes les instal·lacions artístiques de la ciutat. Torna el Magatzem dels Desitjos a la Porxada i la Fàbrica dels Desitjos a Roca Umbert, hi haurà sostres de llum (a Del Rec al Roc i a Travesseres), il·luminació a la plaça Barangé i punts lumínics als barris. A més, com a novetat, l’artista Xevi Bayona ha creat una nova instal·lació, la cançó de la Llum Màgica, que ens porta des de la plaça de la Corona fins al carrer de Torras i Bages amb la lletra de la cançó de la Llum màgica. (enllaç)

Tornen els mercats i les fires de proximitat

Granollers aposta un any més pel comerç de proximitat, amb les fires i mercats tradicionals i les noves apostes que són el Roca Umbert Market, que celebra la segona edició del 15 al 17 de desembre, i Mercat de Nadal de la plaça Barangé, que es consolida com un dels espais centrals de les festes. Així, del 15 de desembre al 5 de gener, hi haurà prop d’una trentena de parades, un carrusel d’època, una zona de food truck i un escenari que oferirà música en directe, amb actuació de matí o tarda, de dijous a diumenge.

A més, hi haurà la tradicional fira de pessebres i ornaments a la Porxada (fins al 24 de desembre), la parada d’arbres i plantes de Nadal a la plaça de l’Església (fins al 24 de desembre) i el mercat d’artesans de Nadal a la plaça de les Olles, els dissabtes 2 i 16 de desembre.

Un campament reial i una cavalcada amb novetats

Roca Umbert Fàbrica de les Arts acull un any més el Campament Reial, on els gregorins i les gregorines, i els patges Gregori, Picarol i la patgessa Llum, preparen la nit més màgica de l’any. Serà el dimecres 3 i dijous 4 de gener, de 17 a 20 h, i no cal fer reserva prèvia d’entrada per a participar-hi. A més, el dia 4, de 16 a 17 h es podrà fer una visita tranquil·la al campament, on es reduirà la intensitat lumínica i acústica per afavorir el benestar de les persones i infants amb hipersensibilitat sensorial.

La cavalcada del divendres 5 de gener, a les 17.30 h, també inclourà un tram tranquil on es reduirà la intensitat lumínica i acústica. Serà des de l’inici de la cavalcada fins a Francesc Macià. La cavalcada farà el recorregut tradicional i comptarà amb una comitiva amb la participació d’esplais i entitats amb més de 150 patges i patgesses amb els Reis, acompanyats de carrosses, música en directe i nous elements itinerants de dues companyies de teatre.

I abans de la nit més màgica, els patges visitaran l’alumnat d’infantil i 1r de primària de les 17 escoles de Granollers i tot l’alumnat del Centre d’Educació Especial Montserrat Montero. En total, els gregorins i gregorines visitaran més de 2.500 alumnes del 13 al 15 de desembre. A més, també seran a tots els barris de la ciutat el dia 2 de gener a la tarda i visitaran les botigues de les associacions de comerciants.

Activitat cultural de les entitats i les associacions

La programació de Nadal inclou propostes tradicionals i moltes activitats organitzades pel teixit social i associatiu de la ciutat. Així, per exemple, torna la festa de Benpinguda (2 de desembre) i el PIN, el Parc Infantil de Nadal (del 17 al 29 de desembre) amb les activitats per a tota la família. També se celebrarà la ‘Revetlla dels Ignorats’ la nit de Cap d’Any del Jovent Ignorat i les festes d’Hivern als diferents Centres Cívics durant el mes de desembre.

Els Pastorets es podran veure al Teatre Auditori de Granollers el 30 de desembre i l’1 de gener, la Porxada acollirà el ‘Granollers Balla’ amb les escoles de dansa de la ciutat i la tradicional cantada de les AFAS se celebrarà el dissabte 16 de desembre. A més, i com a novetat, es faran visites al nou espai museístic de la Tèrmica de Roca Umbert acompanyades d’un mapping a la façana.

També es podran degustar Les delícies del Nadal, el Caldo de Nadal i l’Escudella del Nadal, i participar en diversos tallers infantils i familiars i en el Tió solidari, i seran nombroses les activitats per recaptar diners per La Marató de TV3.

Consulta tota la programació de Nadal a www.granollers.cat/nadal