Granollers, seu dels Special Olympics 2023

La capital vallesana acollirà de nou aquest esdeveniment esportiu internacional per a persones amb discapacitat intel·lectual

03 de Desembre 2022
+
Tots els assistents a la presentació de Granollers, seu Special Olympics 2023.

Granollers és la seu de la 12a edició dels Jocs Special Olympics, que organitza ACELL, la Federació Catalana d'Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual, Special Olympics Catalunya i l'Ajuntament de Granollers. La ciutat ja va acollir la 4a edició dels Jocs l'any 1994.

1.500 esportistes i 14 disciplines

Del 30 de març al 2 d'abril, 1.500 esportistes catalans, espanyols i internacionals competiran en diversos equipaments esportius municipals i espais de la ciutat i en una quinzena de disciplines esportives: bàsquet, floor ball (hoquei), petanca, ciclisme, programa YAP (per a infants), tenis, natació, tenis taula, handbol, futbol a 5, futbol 7, atletisme, bàdminton, gimnàstica, pàdel, esgrima i rugby.

Com novetat d'enguany, s'emetrà en streaming diferents competicions per tal de facilitar el seguiment a familiars dels participants; així com també es promocionarà la modalitat d'esports unificats, que fomentarà la igualtat i la inclusió.

Paral·lelament al calendari competitiu, els Jocs també contemplen una programació amb activitats que facilitaran la participació ciutadana, i amb la que es promourà la integració i la conscienciació social. A més a més, s'implantarà un programa de voluntariat que donarà oportunitats a tothom, i un altre de formació per a centres de secundària amb l'objectiu d'ajudar a entendre la normalitat de la discapacitat intel·lectual.

Un logo molt especial
L'agència Ogilvy ha estat l'encarregada de dissenyar el logotip d'aquesta dels Jocs Special Olympics Granollers 2023. I per fer-ho van fer una dinàmica de workshop amb la participació de persones amb discapacitat intel·lectual.

El voluntariat, peça clau

El voluntariat és una de les peces clau per a l'èxit de qualsevol esdeveniment esportiu; un ajut desinteressat que esdevé imprescindible per al bon funcionament i desenvolupament dels Jocs.

A partir d'aquest mes de desembre i fins al 28 de febrer s'inicia la campanya de captació de voluntariat. És necessari aplegar 600 voluntaris que cobreixin diferents àrees d'actuació: suport als equips, accessos, activitats paral·leles. La crida va dirigida a majors de 18 anys, i de 16 i 17 anys amb permís patern i/o matern.
Les persones interessades poden inscriure's en línia a les webs de Acell, Special Olympics i a l'Ajuntament de Granollers. També, de forma presencial al Servei d'Esports de l'Ajuntament de Granollers.