El projecte KNOWING organitza un segon taller participatiu per abordar les inundacions i mitigar les emissions a Granollers

Granollers participa en aquest projecte de recerca europeu fins al 2026

20 de Novembre 2023
+
El projecte KNOWING organitza un segon taller participatiu per abordar les inundacions i mitigar les emissions a Granollers

L’Ajuntament de Granollers participa en el projecte europeu KNOWING que proposa procés participatiu per contribuir a traçar el full de ruta per a la mitigació i adaptació del municipi i la conca davant els impactes de les inundacions. El primer taller es va fer el passat mes de juny i el pròxim dimecres 22 de novembre, de 10 a 13 h al Centre Tecnològic i Universitari, es farà la segona trobada amb l’objectiu de validar les mesures d’adaptació i mitigació sorgides durant el 1r taller i que s’utilitzaran per a la modelització dels escenaris d’inundacions, i també codefinir el calendari per a la seva implementació.

El cas pilot a Granollers consisteix en la construcció d'un marc de modelització integrat, a escala urbana i del riu Congost, que permeti analitzar les interdependències i millorar la resiliència davant les inundacions pluvials i fluvials, i alhora mitigar les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle.

L'Ajuntament de Granollers, en col·laboració amb el Consorci Besos Tordera (CBT), participa en el projecte de recerca europeu KNOWING que s’allargarà fins al 2026. En total, hi estan implicats 17 socis i 2 entitats afiliades en un conjunt de 8 països de la Unió Europea i el Regne Unit, amb l’objectiu d’ajudar a entendre i quantificar les interaccions entre els impactes i riscos del canvi climàtic, les vies de mitigació i les estratègies d'adaptació.

Aquest segon taller participatiu comptarà amb una ponència sobre l’Estudi per la millora de la permeabilitat a Granollers a càrrec de l’empresa Green Blue Management (TYPSA Grup), especialitzada en el desenvolupament de solucions urbanes per fer front al canvi climàtic.

Les persones interessades a participar-hi cal que confirmin la seva l’assistència mitjançant aquest formulari.

Més informació:

www.granollers.cat/knowing

https://participa311-granollers.diba.cat/processes/knowing?locale=ca