El Gra organitza una jornada formativa per als consellers i conselleres de les escoles

El Consell Escolar Municipal ha renovat els representants dels centres educatius

24 de Gener 2019
+
L'alcalde, Josep Mayoral, i el regidor d'Educació, Infància i Joventut, Francesc Arolas, van inaugurar la jornada

Els nois i noies representants dels centres escolars de la ciutat s’han reunit en una jornada formativa organitzada ahir al matí al Gra. Els consells escolars dels centres són òrgans col·legiats de participació de la comunitat escolar de cada centre. En el consell escolar hi ha representats tots els col·lectius que intervenen en la comunitat educativa: director/a, professorat, alumnat, personal d'administració i serveis, etc.

Amb la voluntat de dotar d'eines i recursos als alumnes que participen als consells escolars de cada centre el Gra realitza dues sessions formatives a l’any. L’acció s'emmarca dins del programa del Punt d’Informació i Dinamització als Centres d'Educació Secundària (PIDCES). L’objectiu és facilitar la tasca de representació dels joves i, a la vegada, ser un punt de trobada entre els consellers i conselleres dels diferents centres i fomentar la participació de les escoles a les activitats de la ciutat. 

A la jornada celebrada ahir 23 de gener hi han participat 21 consellers i conselleres de nou centres educatius: Institut Antoni Cumella, Institut Carles Vallbona, Institut Celestí Bellera, Institut EMT, Institut Marta Estrada, Col·legi L'Estel, Col·legi Jardí, Educem i Escola Pia. Els estudiants han realitzat diverses dinàmiques i han debatut entorn de la participació i la representació. També han treballat sobre la importància de la gestió de la informació, els espais de treball o la recollida de propostes dels companys i companyes als quals representen. 

A més, la sessió també ha servit per nomenar els membres que representaran les escoles a nivell de ciutat al Consell Escolar Municipal (CEM). El CEM és un òrgan consultiu que treballa per crear un fòrum de debat entre tots els agents educatius de la ciutat així com per esdevenir un canal de comunicació entre la ciutadania i les administracions públiques. 

Els i les joves voluntaris i voluntàries per ser representants al CEM són: Joan Ventura (Institut Antoni Cumella), Roua Ghailan (Institut Antoni Cumella), Wessal El Haddad (Institut Antoni Cumella), Melany Molina (Institut Antoni Cumella), Carla Madueño (Institut Celestí Bellera), Nerea Moreno (Institut Celestí Bellera), Jésica Coronel (Institut Marta Estrada) i Sergi Quiroga (Col·legi L'Estel).