El Grup de Recerca de Biodiversitat i Bioindicadors del Museu de Ciències Naturals de Granollers reconegut com a Suport a Grups de Recerca per part de la Generalitat

Les principals línies de treball se centren en les papallones, els ratpenats i els petits mamífers.

14 de Febrer 2023
+

El Museu de Ciències Natural ha estat reconegut com a centre de suport a grups de recerca. Aquesta distinció és un pas important dins de la trajectòria i futur del grup de recerca, tant en l'àmbit científic com per poder optar en properes convocatòries de finançament de la Generalitat.

El grup de recerca BiBio està coordinat pel científic, Constantí Stefanescu Bonet, i està format per vint-i-dos investigadors i investigadores que duen a terme tasques de recerca sobre la biodiversitat del territori. Les principals línies de treball se centren en les papallones, els ratpenats i els petits mamífers.

Aquestes tasques inclouen la coordinació i obtenció de dades valuoses a través de diversos programes de seguiment i també l'anàlisi de les dades obtingudes, per exemple amb relació a com influeixen factors com ara el canvi climàtic, la fragmentació del paisatge, els efectes d'infraestructures sobre aquesta biodiversitat.

El grup de recerca i biodiversitat del Museu de Ciències Naturals de Granollers destaca per la important xarxa de voluntariat que fa seguiment i permet establir un grup de recerca amb set línies d'actuació: canvi climàtic, fragmentació del paisatge, relacions entre espècies, serveis d'ecosistemes, conservació d'espècies impacte d'infraestructures i biodiversitat tropical.

Els programes de seguiment liderats des del grup Bibio són reconeguts en l'àmbit mundial i constitueixen una de les bases sobre les quals es fonamenta l'Observatori del Patrimoni Natural i la Biodiversitat, organisme que coordina tota la informació relacionada amb la biodiversitat a Catalunya.