Granollers acollirà la Jornada "Esport, turisme i impacte econòmic" el dia 11 de juny

Aquest curs és organitzat per l'Associació Catalana de Gestors Esportius Professionals, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Granollers, el Circuit de Catalunya i la Diputació de Barcelona

31 de Maig 2013
+

Dimarts 11 de juny la Sala Tarafa de Granollers serà escenari del curs monogràfic "Esport, turisme i impacte econòmic". Aquesta jornada té com a finalitat reflexionar sobre la incidència i l'impacte que produeix l'organització i la promoció d'actes i esdeveniments esportius, tant pel que fa a la promoció esportiva com a la dinamització econòmica del territori i l'activitat turística que es genera a través de l'esport. També es pretén intercanviar experiències amb experts/es del sector a través de l'anàlisi d'experiències concretes, entre les quals la Mitja Marató i la Granollers Cup.

El curs s'ha presentat aquesta tarda en roda de premsa. El regidor d'Esports, Pere García de los Riscos, ha destacat que Granollers té entre els seus projectes municipals projectar la imatge de la ciutat a través de l'esport. Un altre aspecte que ha destacat és la voluntat municipal de donar eines i formació a entrenadors, directius, etc. de clubs esportius, com serà el cas d'aquesta jornada. 

El president de l'Associació Catalana de Gestors Esportius Professionals (ACGEP), el granollerí Josep Campaña, ha explicat el per què s'ha escollit Granollers per fer aquesta Jornada. Segons ha dit per descentralitzar l'activitat de l'ACGEP, i perquè Granollers és una ciutat de tradició esportiva, i que ha apostat pel turisme esportiu. 

Per la seva part, Jordi Cavero, gerent de l'Àrea d'Esports de la Diputació de Barcelona, ha explicat que el 2,1 % del PIB de la província de Barcelona correspon a activitat esportiva i que un 1,9 % de persones de la província treballa en el sector esportiu. 

Finalment l'alcalde de Granollers Josep Mayoral ha repassat els esdeveniments esportius que Granollers ha acollit i acollirà aquest primer semestre, que va començar amb el Mundial d'Handbol el mes de gener i es clourà en els propers dies amb el Campionat d'Espanya d'Atletisme cadet. Segons l'alcalde l'èxit de Granollers en la seva estratègia d'apostar pel turisme esportiu rau en cinc factors: tenir gent en clubs i entitats amb empenta per organitzar esdeveniments; tenir història, ser una ciutat atractiva que respon bé als reptes; disposar d'infraestructures esportives de primer nivell; gaudir d'infraestructures hoteleres (1.400 llits només a Granollers, el 30 % de la planta hotelera del Vallès Oriental); i ser una ciutat accessible i ben comunicada. Finalment ha destacat tres tipus d'impactes esportius, l'econòmic, el mediàtic i el de factor de cohesió de la ciutat, un element intangible però no menys important.

El curs, en el qual ja s'hi han inscrit una trenta de persones, s'adreça a gestors esportius, directius d'empreses que organitzen esdeveniments esportius, estudiants, etc, amb la voluntat que pugui atraure a persones de Granollers i comarca.