Campanya per recollir material tècnic per ajudar persones amb mobilitat reduïda

L'objectiu és aconseguir donacions desinteressades per crear un banc d'estris i reaprofitar-los perquè arribin al màxim de gent

09 de Octubre 2012
+

Cadires de rodes, crosses i bastons, llits articulats, caminadors, cadires de dutxa o banyera són estris que resulten imprescindibles per al dia a dia de persones amb mobilitat reduïda. En alguns casos es tracta de material que no és econòmic i, moltes vegades, serveix per a un temps determinat. És per aquest motiu que l'Ajuntament, a través del Centre per a l'Autonomia Personal Sírius, receptor de moltes peticions d'aquest tipus de material, inicia aquesta campanya de recollida d'aquests estris per poder-los prestar a les persones que ho necessiten. Qui tingui algun d'aquests elements d'ajuda i el vulgui donar desinteressadament només haurà d'emplenar una sol·licitud adreçada a l'Ajuntament. El personal del Sírius recepcionarà el material, el deixarà a persones amb autonomia reduïda, vetllarà perquè se'n faci un bon ús i perquè es reaprofiti, arribant al màxim nombre de persones possible.

En la presentació d'aquesta iniciativa en roda de premsa, l'alcalde de Granollers Josep Mayoral ha dit que ara és el moment "dels altres recursos, de la voluntat col·lectiva de tirar endavant", referint-se al fet que cal moure també els recursos que no són econòmics però que són igualment útils i necessaris per a moltes persones.

Les dades de contacte del Sírius són: C. Almogàvers, 24. Barri de Ponent. Granollers. Tel. 93 861 84 50. L'horari d'atenció al públic és de dilluns a divendres, de 9 h a 13 h i dijous també de 16 h a 18.30 h.

Per dur a terme aquesta campanya es demana la complicitat de centres sanitaris, públics i privats de la ciutat, llars i casals d'avis, farmàcies i entitats de caire social. En tots aquests indrets es farà arribar material imprès de la campanya.

El Sírius, que aquest mes d'octubre celebrarà el seu sisè aniversari, és un recurs que ofereix orientació i assessorament sobre ajudes tècniques, adaptació de l'entorn i supressió de barreres arquitectòniques per tal de millorar l'autonomia personal a persones amb dependència i/o per a facilitar la feina del cuidador. Des de la seva posada en marxa ha portat a terme més de 9.000 actuacions a uns 3.500 usuaris.