Aquest estiu s'iniciaran les obres dels jardins del c. València i de l'aparcament del c. Ramon Llull

09 de Juny 2014
+
Plànol de les actuacions previstes en l'aparcament del c. Ramon Llull
Adequació dels espais interiors i jardins del carrer de València
 
El veïnat del carrer de València i, per extensió, del barri de Ponent podrà gaudir properament de la renovació dels seus jardins i espais interiors. L'actuació es portarà a terme en una superfície total de 3.550,00 m2, dels quals 2.025 m2 corresponen a paviments i 1.336 m2 a parterres vegetals. L'obra està pressupostada en 421.340,49 €, IVA inclòs, 300.000 euros dels quals aportats per la Diputació de Barcelona i la resta per l'Ajuntament de Granollers.
Remodelació jardins c. València
 
Aquest projecte respon a la necessitat de renovar aquests espais de relació per dotar-los de qualitat, tant pel que fa a materials com a mobiliari, i fer-los permeables i segurs. Per això es renoven els paviments, substituint-los per llambordes de formigó de tres colors; s’amplien els espais de recorregut interior i se'n generen de nous que eliminin el culs-de-sac sense sortida i obrin un nou espai de relació davant del Centre Obert Ponent; es garanteix l’accessibilitat amb noves rampes; es renova la xarxa de recollida d’aigües pluvials; es crea una nova zona de jocs infantils i s'incorpora nou mobiliari urbà. 
A més, es retira l’arbrat no adequat que es substitueix per noves plantacions i es protegeixen els parterres per evitar-ne un mal ús, per aquest motiu hi haurà una tanca perimetral amb portes d’accés que regularà l'ús de l'espai, mitjançant un horari concret.
Es preveu que l'obra es pugui dur a terme en cinc mesos i que pugui estar acabada a finals d'any.
 
L'aparcament gratuït del carrer de Ramon Llull, en millors condicions
Projecte aparcament c. Ramon LlullDes de fa anys l'aparcament municipal del carrer de Ramon Llull és usat per molts vehicles que disposen d'un espai per estacionar gratuïtament, proper al centre de la ciutat i també a tocar de Canovelles. Ara s'actua sobre aquest espai de 10.139,51 m2 per dotar-lo de millors condicions, amb un pressupost de 200.000,00 €, IVA inclòs.
El projecte preveu pavimentar l’aparcament, en part colorejat, mantenint l'accés rodat tant d'entrada com de sortida pel c. Ramon Llull; incorporar arbres, fer la recollida de les aigües pluvials i definir recorreguts per a vianants, millorant la connexió del passeig a tocar del riu cap al carrer de Ramon Llull. Amb aquesta actuació hi podran aparcar 310 vehicles, uns quants més que els qui aparquen actualment, ja que les places no estan pintades. 
L'aparcament incorpora tres passos per a vianants, dos de longitudinals i un de transversal, respectant el passeig existent pel costat del riu Congost. També es plantaran una cinquantena d'arbres dins de l'aparcament que es regaran pel sistema de gota a gota. Es preveu que els treballs per dur a terme aquesta obra s'allarguin dos mesos.