Agenda

+
25 nov. 2010 - 17:00h

Anàlisi de l'estat de la xarxa de transport i distribució d’electricitat

El Col·legi d'Enginyers analitza la MAT i les nevades de 2010 a la província de Girona

Categoria: Conferència

 L’electricitat durant al segle XX s’ha erigit com un bé essencial sense el qual el desenvolupament econòmic i social aconseguit a Catalunya seria difícilment imaginable.

Els efectes de les últimes nevades a la província de Girona ha posat de relleu la fragilitat del sistema elèctric. Aquesta incidència, així com la polèmica provocada per la instal·lació de la MAT entre Sentmenat-Bescanó i Bescanó-Baixàs, ha suscitat un gran debat tant a nivell tècnic com a nivell social i polític sobre el sistema de transport i distribució de l’energia elèctrica.

El cas de Girona es un cas paradigmàtic amb un gran consum mancat d’infraestructures elèctriques que està portant el sistema elèctric als seus límits. Aquestes característiques el fan un cas especial que cal analitzar en detall i treure conclusions tècniques i socials, de cara a afrontar les necessitats energètiques del futur, no tan sols a la província de Girona, sinó a tota Catalunya.

Oriol Xalabarder Anglí, Enginyer Industrial per l'ETSEIB, Director Tècnic entre 1996 i 2006 i a partir de llavors Director Gerent de l'Electra Caldense i Màster en Direcció d'Empreses per EADA. actuarà alhora de ponent i  moderador del col·loqui.

Aquells que vulgueu anar avançant sobre el tema us deixem aquest vídeo.

  INSCRIPCIÓ