El projecte Climatubers presenta la guia de recomanacions per desenvolupar l’acció climàtica a Granollers

Aquest projecte europeu que vincula tecnologies digitals amb l’acció social i climàtica celebra la cloenda a Granollers el 22 de novembre

20 de Novembre 2023
+
El projecte Climatubers presenta la guia de recomanacions per desenvolupar l’acció climàtica a Granollers

El projecte Climatubers arriba al final i el pròxim dimecres 22 de novembre celebra la cloenda a les 19 h a la Sala d’Actes de la Biblioteca de Roca Umbert. En aquest acte es presentarà la Guia de recomanacions per a desenvolupar l’acció climàtica a Granollers, on es recullen les propostes ciutadanes de millora de ciutat i els principals aprenentatges del projecte relacionats amb la pràctica del vídeo participatiu a Granollers.

A Granollers, 32 persones d’edat i origen divers s’han format i han cocreat cinc vídeos participatius. A partir de la projecció dels vídeos, s’han organitzat quatre sessions obertes a tota la ciutadania, en les que han participat més d’un centenar de persones (60 ciutadans, 50 alumnes i 13 ponents). Com a resultat, s’han validat onze propostes de millora de ciutat en l’àmbit de la transició ecològica i la crisi climàtica a Granollers.

Granollers és una de les cinc ciutats europees que durant tres anys han participat en el projecte “CLIMATUBERS, influencers pel canvi” per vincular les tecnologies digitals amb l'acció social, i poder jugar un paper en l’activació del debat públic i en la creació de solucions. Així, el projecte ha treballat amb les comunitats locals per a crear vídeos participatius amb l’objectiu de promoure el debat sobre la crisi climàtica i imaginar possibles futurs.

Durant la sessió de dimecres alguns participants exposaran les propostes cocreades en el marc del projecte i es donarà a conèixer el projecte participatiu “Vídeos pel Clima”, que replicarà a escala comarcal els resultats del Climatubers. L’acte comptarà amb la presència dels socis que lideren el Climatubers, l’Associació Ecoserveis de Barcelona, així com amb l'alcaldessa i regidors de l'Ajuntament de Granollers.

La sessió és oberta i es poden fer les inscripcions a través d’aquest enllaç.

Cloenda internacional del Climatubers a Barcelona

A més de la cloenda a Granollers, el divendres 24 de novembre se celebra la sessió de cloenda del projecte europeu Climatubers a escala europea, de 9.45 a 14 h a l'Espai Jove Fontana (C/ Gran de Gràcia, 190, Barcelona). L’Associació Ecoserveis organitza aquesta jornada que se centrarà en les metodologies innovadores per a l'educació i l'acció climàtica a través de l'ús del vídeo participatiu i comptarà amb la presència dels socis que formen part del projecte: ZSI (Àustria), Hespul (França), TDM International (Itàlia), Endurae (Estònia) i Ajuntament de Granollers (Espanya). L’acte serà en anglès.

En la primera part, diversos ponents presentaran la seva experiència relacionada amb la implementació del vídeo participatiu com a eina per a abordar la crisi climàtica en l'educació, promoure l'acció climàtica i la inclusió social. Granollers presentarà el seu estudi de cas relacionat amb el desenvolupament del Climatubers i el seu llegat a la ciutat. Seguidament, hi haurà una taula rodona on experts abordaran els reptes i oportunitats d'aquesta metodologia.

Durant la segona part, els assistents podran participar en les taules de treball específiques, sobre com abordar la metodologia del vídeo participatiu i la crisi climàtica en els àmbits educatiu i social.

La sessió és oberta a tothom i es podrà seguir també de forma virtual. En ambdós casos, és necessari registrar-se a través d'aquest enllaç.