Dolores Redondo, darrer premi Planeta, avui visita el Teatre Auditori

Sant Jordi porta cua i encara queden algunes activitats per tancar del tot la seva celebració

25 d'Abril 2017
+
Dolores Redondo, en una imatge promocional

L’escriptora Dolores Redondo guanyadora del darrer premi Planeta ens visitarà a Granollers (Teatre Auditori) el 25 abril a les 19 h. en el marc del programa Club del Llibre que promou la Diputació de Barcelona a través de la Xarxa de Biblioteques Municipals. L’acció, en la seva 7a edició, suposarà que es trobin més de 20 clubs de lectura de les biblioteques del Vallès Oriental.  L’acció és gratuïta i està oberta a tota la ciutadania. L’autora conversarà amb l’ escriptor i periodista especialitzat en temes culturals, Antonio Lozano. Quatre dels seus llibres figuren entre les 10 novel·les més prestades durant el primer trimestre d’aquest any a la Xarxa de Biblioteques Municipals, El guardián invisible, encapçala la llista.

Biografia Dolores Redondo

Va néixer a Sant Sebastià (1969). Escriu des dels catorze anys. La seva primera novel·la la va publicar al 2009 amb el títol de Los privilegios del ángel. És l'autora de la Trilogia de Baztan, el fenomen literari en castellà més important dels últims anys. Els tres lliuraments d'aquesta trilogia, El guardián invisible, El legado de los huesos i La ofrenda a la tormenta, han arribat a centenars de milers de lectors fidels. A més, avui ja són més de 30 editorials de tot el món que han publicat la seva obra.
Després de l'aparició de El guardiàn invisible, la crítica la va saludar com una de les propostes més originals i contundents del ‘noir’ al nostre país, i ha continuat elogiant-la per cada nova obra. Al 2016 guanya el Premi Planeta amb Todo esto te daré.
Enguany s’ha estrenat l’adaptació cinematogràfica basada en el primer títol de la trilogia. La pel·lícula l’ha dirigida el director de cine pamplonès Fernando González Molina. Marta Etura és l’actriu principal que interpreta a la inspectora Amaia Salazar.

Més enllà del 23 d'abril: altres activitats de Sant Jordi

Dimarts 25 també tenim una xerrada sobre Mercè Rodoreda (18.30 h): "Entre l’amor i la vida", amb Maria Bonafont, poetessa i escriptora. Dijous 27 a la biblioteca Roca Umbert, activitat d'Escampant els versos, amb Santi Montagud, poeta i lector i dinamitzat per Joan Gener, activista cultural (19 h) i la presentació del llibre Moriren dues vegades d'Antonio Tugores (19.30 h). El dissabte 29, a més, lliurament de premis del XIV Concurs de narracions solidàries (19 h).

El veredicte de #jollegeixoa

Enguany Sant Jordi ha estat més concorregut que mai amb una gran participació a les activitats organitzades. A la web ja podeu trobar el pregó o la foto final de la trobada d'autors. Pel que fa al concurs d'Instragram #jollegeixoa el jurat es reunirà el 3 de maig i així que tingui veredicte es contactarà amb la persona guanyadora, que tindrà temps fins el 9 de maig per acceptar el premi (tal i com recullen les bases, si no respon s'entendrà que declina l'oferta i s'escollirà una altra opció).