L’àlbum de cromos 'Una història granollerina' permetrà conèixer la ciutat i el seu patrimoni

Podeu comprar l'àlbum a les biblioteques, Can pedrals i Roca Umbert, a la Tela i al Museu de Granollers

22 de Setembre 2017
+
La portada de l'àlbum

Un àlbum de cromos en format revista, per omplir amb 134 cromos adhesius i un llibret-passaport de comprovació d'obtenció del cromo. Aquests són els elements que formen Una historia granollerina, l’àlbum de cromos que l’Ajuntament de Granollers i l'Associació Històrica i Cultural Granollers Semproniana han presentat aquest dimarts al migdia a la Biblioteca Can Pedrals. De fet l’àlbum de cromos prové del projecte literari del mateix títol que fa una crònica dels fets més destacat de  la capital del Vallès Oriental, escrit per l'historiador Diego Sola i il·lustrat per l'artista Pau Farell. Ara, el llibre Una història granollerina passa a format àlbum de cromos, promogut per l'Ajuntament de Granollers.

Tothom que vulgui fer l’àlbum de cromos, el podrà comprar al Museu de Granollers i a les biblioteques Roca Umbert i Can Pedrals, a partir del dimecres 22 de setembre per un preu de 3 euros. Els cromos que es podran adquirir gratuïtament, seran distribuiran a diferents comerços i establiments de la ciutat. Quan s’adquireixi el cromo, l'establiment segellarà el número del cromo al passaport, acreditant que ja s'ha adquirit.

Cada setmana, durant 10 setmanes aproximadament, es publicarà un itinerari a la pàgina web www.granollers.cat, amb els establiments on aquella setmana es poden trobar els cromos. El primer cromo es donarà el divendres 22 de setembre a les 17.30 hores a la plaça de la Porxada, en el marc d’una festa d’inici de l’aventura que comportarà completar l’àlbum de cromos.

Una història granollerina té la voluntat de difondre la història i el patrimoni de Granollers entre les famílies i escoles de la ciutat. I també, potenciar les passejades pels barris, la descoberta de la ciutat i l'oci familiar. Es tracta, doncs, d’una proposta cultural i educativa per a tothom i que compta amb la complicitat d'escoles i associacions de comerciants.