Granollers se suma a la campanya d’emergència del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament en suport a la població víctima del terratrèmol al Marroc

Es recomana a la població que vulgui col·laborar que faci aportacions econòmiques en comptes d’enviar material

15 de Setembre 2023
+

El divendres 8 de setembre un terratrèmol de magnitud 6,8 va sacsejar el Marroc i va causar unes 3.000 víctimes, milers de ferits, incalculables pèrdues materials i una catàstrofe humanitària. El diumenge 10 de setembre, l’Ajuntament de Granollers va fer un minut de silenci per expressar el condol, el suport i la solidaritat a familiars i víctimes del terratrèmol del Marroc i transmetre tot el suport a la comunitat marroquina de Granollers.

Granollers també s’ha posat a disposició per col·laborar amb les organitzacions i institucions que coordinen els ajuts d’emergència sobre el terreny. Com a membre del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, l’Ajuntament de Granollers farà una aportació a la campanya d’emergència que ja ha posat en marxa aquesta entitat en suport a la població víctima del terratrèmol al Marroc. El Fons Català té una llarga trajectòria de suport a aquest país i impulsarà el treball de recuperació amb enfocament municipalista i territorial.

Aquesta campanya de suport a la població damnificada també és oberta a la ciutadania que s’hi vulgui sumar. I és que, un cop més, davant d’una catàstrofe humanitària com aquesta, es desaconsella la recollida i enviament de materials i es recomana participar econòmicament fent donacions a ONG sobre terreny o vehiculant les aportacions a través de campanyes com la del Fons Català. Enviar materials a la zona afectada o en conflicte és poc efectiu: trigarà a arribar, implica despeses afegides i haver de gestionar permisos... Per això es demana prioritzar les donacions econòmiques a organitzacions especialitzades que estan presents a la zona. Així serà més eficient comprar tot allò que calgui als països propers, ja que es podrà detectar ràpidament quines són les necessitats, suposarà menys impacte ambiental i alhora ajudarà les economies locals.

En el marc dels projectes de cooperació internacional, Granollers té una llarga trajectòria de col·laboració amb diverses comunes de la regió de Marràqueix, a través de Institut Marocain pour le Développement Local (IMADEL). De la mà d’aquesta entitat, s’han dut a terme col·laboracions per formar electes locals i també projectes de cooperació i assistència tècnica per la millora de la governança i la planificació estratègica al municipi de Sidi Rahal.

Actualment, Granollers és un dels municipis participants en el projecte EQUALMed, liderat per la Diputació de Barcelona, que busca fomentar la integració de l’enfocament de gènere a les polítiques locals del Marroc i la participació política de les dones en l’àmbit local.

Pots trobar més informació sobre com col·laborar en cas d’emergència humanitària a www.granollers.cat/solidaritat

Consulta més informació sobre la campanya del Fons Català i com participar-hi en aquest enllaç.

També pots trobar totes les crides i actuacions d'organitzacions catalanes en aquest enllaç.