El pròxim dijous 14 de setembre es farà una prova del nou sistema d’alertes de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya

A les 10 h s’enviarà un missatge emergent als telèfons mòbils de la població de Granollers i tot el Vallès Oriental

13 de Setembre 2023
+
El pròxim dijous 14 de setembre es farà una prova del nou sistema d’alertes de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya va posar en marxa el passat mes de febrer el nou sistema d’alerta per a situacions d’emergència greu (inundació, núvol tòxic, incendi forestal,...) basats en l’enviament de missatges emergents als telèfons mòbils de la població afectada. És una eina pensada per traslladar a la població les instruccions que ha de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu. L’eina ja s’ha aplicat en situacions reals, com els incendis de Portbou, i té una gran capacitat de difusió massiva.

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya s’està fent una campanya informativa del nou sistema i, per això, és previst que el pròxim dijous 14 de setembre es faci una prova a les comarques del Barcelonès, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Maresme i el Baix Llobregat. La prova es divideix en quatre sectors que rebran el missatge en diferents hores del matí. En el cas de Granollers i tota la comarca del Vallès Oriental, l’alerta s’enviarà a les 10 h del matí.

Tots els telèfons mòbils intel·ligents que estiguin a la zona rebran un missatge apareixerà a les pantalles acompanyat d’un so d’alerta específic que sonarà malgrat que els telèfons estiguin en mode silenci. Després de la prova, és previst fer una enquesta per avaluar el funcionament del sistema.

Consulta tota la informació sobre el sistema d’alertes del mòbil de Protecció Civil en aquest enllaç.